Het gebruik van parfum en make-up gaat al eeuwen terug. Bekend is dat de Grieken ver voor onze jaartelling al al gebruik maakten van verleidelijke luchtjes.

Een Egyptisch cosmeticakistje uit 1400 jaar v Chr.

Ook de Romeinen lieten zich maar wat graag verleiden door make-up en parfums. Badhuizen waren een bekend fenomeen en de privé baden waarin de dames zich lieten verwennen hoorden bij het leven van de welgestelden.

Cleopatra en Caesar – Detail uit een schilderij van Jean-Leon Gerome

 

Natuurlijk kennen we allemaal het verhaal van de Egyptische Cleopatra III. Eigenlijk een vrij gewone vrouw  met een fraai figuur maar een doorsnee gezicht. Echter, nadat ze zich had opgemaakt, was ze in staat Caesar om haar vinger te winden en het grote Romeinse Rijk aan het wankelen te brengen.

 

 

 

In de tijd van de Franse koningen was make-up en parfum een noodzaak. De haren en gezichten werden gepoederd. Maar wist u dat in het gigantische paleis Versailles aan alles was gedacht behalve aan toiletten? Sterk reukwater was meer noodzaak dan luxe.

De grote doorbraak van parfums begon echter pas in de 20ste eeuw. Grote modeontwerpers zoals Coco Chanel, Christian Dior en Yves Saint Laurent maakten prachtige creaties. Maar hun verdiensten hielden geen gelijke tred met hun uitgaven. Daarom bedachten ze een bijverdienste.

 

 

Het beroemde Chanel No. 5

Chanel Nº5 werd een parfum van het Franse modehuis Chanel. Het werd het eerste parfum dat ontwikkeld werd door de Russisch-Franse chemicus en parfumeur Ernest Beaux in opdracht van Coco Chanel in 1921. Zowel de geur – die voor het eerst niet zomaar naar bloemen rook – als de marketing – met de minimalistische naam en de vierkante flacon – zijn intussen iconisch geworden. Nº5 is nog altijd een van de best verkopende parfums.

 

Het probleem was echter, dat ondanks de populariteit, de exclusiviteit van deze parfums onbetaalbaar bleven voor een groot publiek.

Als snel werden er allerlei ‘neppers’ op de markt gebracht. In de loop der jaren verdwenen ze even snel als ze gekomen waren. Het merendeel bleken dan ook maar watertjes met een luchtje te zijn.

Er kwamen wetten die namaakartikelen aan banden legden en grote boetes werden opgelegd. Erger nog, er kwamen schadelijke make-upartikelen op de markt.

Loveliness van Parfum Stunter

 

 

Daar kwam een grote verandering in na het verbod op dierproeven voor cosmetica in 1977. De eisen waaraan cosmeticaproducten na die tijd moesten voldoen zijn bijzonder streng en vastgelegd in de Europese Cosmetica Richtlijn.

In 2002 kwam het Texaanse bedrijf Arion Perfume & Breauty Inc. na lang onderzoek met een aantal eigen parfum lijnen onder de naam Creation Lamis. Al deze producten werden vervaardigd en samengesteld met originele Franse oliën. Deze basisgrondstof zorgt er voor dat de geuren even lang blijven als van de duren Franse parfums.

Ook voor wat de geuren liet het bedrijf zich inspireren door de bekende en dure parfums. Het assortiment is inmiddels uitgebreid tot een groot aantal dames- en herengeuren.

 

Shopping Girl van Parfum Stunter

Creation Lamis sloeg aan. Ook in een aantal winkels in Nederland en bij verzendhuizen zoals Bol.com is deze parfum en cosmeticalijn te koop voor prijzen die variëren van € 12,-  tot ​€ 17,-. Te duur vonden Robert en Miranda uit OostSouburg die samen hun bedrijf onder de naam Parfum Stunter begonnen. En het werd een stunt!

Parfum Stunter, heel simpel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parfum Stunter sloot een deal met de importeur van Creation Lamis en door het groot inkopen van het hele assortiment konden zij prijzen bedingen die ogenschijnlijk niet kunnen kloppen.

Dit inventieve tweetal heeft een winkel in Oost-Souburg. Maar ook via hun website  en webwinkel kunt u de meest waanzinnige geuren tegen belachelijk lage prijzen (twee flacons voor € 10,-) bestellen en in uw bezit krijgen. Ook via facebook zijn zij te volgen en blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Cla4you pour femms van Parfum Stunter

 

Door het laag houden van de overheadskosten en het aanleggen van grote voorraden is Parfum Stunter een geweldig succes geworden. Wilt u persoonlijk uitgebreid kennis maken met het assortiment van deze sympathieke mensen? Onderstaand vindt u een lijst van markten in Zeeland waar ze deze zomer met hun uitgebreide parfum- en cosmeticawinkel u graag van goed advies voorzien.

Parfum Stunter is te bezoeken aan de:

Amstelstraat 113
4388RL Oost-Souburg

+(0)6 14 38 69 70 of +(0)6 25 39 45 61

 

Een lekker luchtje waar geen luchtje aan zit? Bezoek dan de Parfum Stunter!

 

Met ‘Over the Moon’ van Parfum Stunter is het makkelijk uw vrouw of vriendin te verwennen

 

 

Markten waar u deze zomer Parfum Stunter kunt treffen;

Juni 2019

21 Juni Nieuw Lekkerland  ( 16.00 uur t/m 22.00 uur)

22 Juni Renesse  ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

23 Juni Ossendrecht  ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

29 Juni Zundert  ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

30 Juni Putte  ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

 

 

 

En mannen worden met b.v. Ragazzino niet vergeten

Juli 2019

5 Juli Middelburg ( 14.00 uur t/m 21.00 uur)

6 Juli Heinkenszand (10.00 uur t/m 17.00 uur)

6 Juli Renesse ( 19.00 uur t/m 24.00 uur)

13 Juli Burg-Haamstede ( 14.00 uur t/m 21.00 uur)

18 Juli Breskens ( 16.00 uur t/m 22.00 uur)

20 Juli Renesse ( 17.00 uur t/m 24.00 uur)

21 Juli Boulevard Vlissingen ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

24 Juli Ouddorp  ( 9.00 uur t/m 18.00 uur)

26 Juli Middelburg ( 14.00 uur t/m 21.00 uur)

26 Juli Wolfaertsdijk ( 14.00 uur t/m 20.00 uur)

27 Juli Burg- Haamstede  ( 14.00 uur t/m 21.00 uur)

28 Juli Scheveningen  ( 10.00 uur t/m 17.00 uur)

Voor meer informatie stuur een simpel mailtje naar info@parfum-stunter.nl

Met ‘Over the Moon’ van Parfum Stunter is het makkelijk uw vrouw of vriendin te verwennen