Bovenstaande foto – ©Aren Admiraal

Vaste gebruikers, maar zeker vakantiegangers zullen binnenkort rekening moeten houden met vertraging op de Zeelandbrug.

In het verleden was de Zeelandbrug verboden terrein voor landbouwverkeer. Maar dat verandert. Vanaf 1 juni 2017 staat de provincie Zeeland drie keer per week landbouwverkeer toe op de brug.

De Zeelandbrug - ©Evelyne Scheijbeler

De Zeelandbrug – ©Evelyne Scheijbeler

De agrarische sector is van oudsher belangrijk voor Zeeland. Agrarische bedrijven en loonwerkers moeten regelmatig de Oosterschelde oversteken voor hun werk. De Zeelandbrug en de Oosterscheldekering zijn echter gesloten voor landbouwverkeer. Dat betekent dat zij kilometers om moeten rijden om bij hun werk te kunnen komen.

Om die reden komt de Provincie met een proef. Maximaal drie ochtenden per week, en wel op dinsdag, woensdag  en donderdag, kunnen trekkers, combines en andere voertuigen, van 09:00 en 10:00 uur in konvooi over de brug rijden.

Deze zult u niet tegenkomen - ©Aren Admiraal

Deze zult u niet tegenkomen – ©Aren Admiraal

Voor vertrek verzameld zich het landbouwverkeer zich aan beide zijden van de Zeelandbrug. Daarna rijden de voertuigen in colonne, tussen het overige verkeer, over de brug. Eerst richting Schouwen-Duiveland, daarna richting Noord-Beveland. Het konvooi wordt begeleid door een auto van de provincie.

Men gaat er van uit dat de vertraging voor het overige verkeer beperkt wordt tot vijf minuten.

Deze pilot loopt van 1 juni tot en met 31 oktober. Voor u als regelmatig berijder van de brug, of toevallige vakantieganger, goed om te weten.

Bron: Provincie Zeeland