Al enige jaren kon men luisteren naar Q5 Radio via internet. Dit radiostation groeide langzaam uit tot een goed beluisterd item. Het stond vooral bekend vanwege haar no-nonsens karakter. Veel muziek en geen afleiding door, door de muziek heen babbelende DJ’s. De DJ’s die de programma’s samenstelden werkten echter ook voor andere internet radiostations. Dat betekende voor Q5 radio dat ze niet uniek waren.

Q5 Radio - Uit het hart van Zeeland

Q5 Radio – Uit het hart van Zeeland

Enkele maanden geleden ging het roer bij Q5 Radio helemaal om. Met dank en respect is afscheid genomen van de DJ’s die ook voor andere stations werken. Vanaf die tijd wordt er alleen nog maar gewerkt met programmamakers die exclusief voor Q5 Radio programma’s samenstellen en vanuit hun studio live programma’s maken.

Dat houdt in dat van maandag tot en met vrijdag 24 uur non-stop muziek wordt gedraaid. 24 uur per dag de grootste hits en golden oldies uit de 60er, 70er, 80er en 90er jaren, afgewisseld met de beste muziek uit de top 40 van deze eeuw. In de weekends wordt er volgens een vaste format live radio gemaakt waarin vaste programma’s elkaar afwisselen en Nederlandstalige muziek niet wordt vergeten.

Q5 Radio, nu ook internationaal

Q5 Radio, nu ook internationaal

Sinds kort zendt Q5 Radio ook wereldwijd uit via HamSphere 4.0. Dat wil zeggen dat de zender ook internationaal actief is op de 48 meterband. Frequentie 6285L3B. De erkenning van deze wereldwijde organisatie kwam al snel. Op 11 februari 2017 kreeg Q5 Radio een Certificaat naar aanleiding van 250 luisterrapporten. Op 23 februari 2017 volgde een tweede Certificaat op basis van 500 luisterrapporten. Deze rapporten worden door onafhankelijke luisteraars van HanSphere toegekend.

Ook werd in de afgelopen weken de website van Q5 Radio veranderd, verfrist en vernieuwd. Ga daarom hier eens snel kijken op de nieuwe en bijzonder informatieve website en stel je internetradio af op Q5 Radio. Een radiostation dat nooit verveeld.