Een jonge kunstenares in Zierikzee

Kwallen

Kwallen

De in Rotterdam geboren Renate Selser kwam 15 jaar geleden naar Zeeland en streek neer in Zierikzee. De drukte, het lawaai en de onrust die de stad met zich meebracht benauwden haar. In Zierikzee hoopte ze haar rust te vinden en haar ideaal te bereiken. Schilderen.

Aanvankelijk was Renate overal op Schouwen-Duiveland te vinden.. Ze maakte prachtige foto’s maar dat was het niet voor haar.

Haar liefde was tekenen. Als kind liep ze al met een schetsboek en potloden rond en maakte schetsjes en tekeningen van alles wat ze zag. Later werd het serieuzer. Ze volgde tekenles via cursussen van de  Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en werd geprezen om haar werk.

 

 

In Zierikzee begon het bloed pas echt te kruipen waar het niet kan gaan. Ze ging lessen volgen bij Yvon Lievense en leerde tal van technieken. Maar uiteindelijk werd het werken met pastelkrijt.

De serie deuren

Ze vindt pastelkrijt een ontzettend mooi medium om dat er ontelbare technieken zijn om er mee te werken en de kleuren zo prachtig zijn. Tevens ervaart zij meer verbinding met het papier dan wanneer ze werkt met verf en doek: “er zit geen kwast tussen mij en ‘t medium, ‘t voelt “directer” voor mij. Om met haar eigen woorden te spreken.

Landschappen

Haar inspiratie vindt ze in de natuur. Over het eiland of langs het strand wandelend ziet ze dingen die anderen niet op haar manier zien. Die moeten door haar aan het papier worden toevertrouwd. Het resultaat zijn prachtige werken die opvallen door de rust die ze uitstralen en in mooie kleuren worden weergegeven.

Libelle

Libelle

 

Onlangs had ze haar eerste expositie bij Raf’s in Zierikzee. Alleen al de aankondiging kon rekenen op groot bijval. Blijkbaar zijn veel mensen al op de hoogte van haar werk.

Een kunstminnende kennis van Renate is bezig galeries te benaderen om hier expositieruimte voor haar te vinden.

Renate Selser is een snel groeiend talent waar we in de toekomst nog veel van zullen horen. Via onze website houden wij u op de hoogte van haar verdere ontwikkelingen.