3D techniek is gebruik maken van een apparaat dat via een digitale ‘bouwtekening’ gemaakt op een computer, driedimensionale objecten kan produceren. Dit wordt uitgevoerd door het beoogde object laag voor laag op te bouwen.

Ontwikkeling

Het Massachuttes Institute of Technology ontwikkelde eind jaren tachtig, begin jaren negentig van vorige eeuw het driedimensionale proces. Het ging daarbij vooral om het visualiseren van een prototype. Bij de eerste toepassingen werd voornamelijk metaal (alluminium) als productiegrondstof gebruikt.

Rond 2005 ontstond in de Verenigde Staten een snel groeiende markt voor hobbyisten nadat het gebruik van de technische vinding werd vrijgegeven. Daaruit voortvloeiend zijn er tegenwoordig opleidingen in 3D printen om studenten bekend te maken met de talloze mogelijkheden. Waar het aanvankelijk ging om praktische zaken, zien we dat 3D printen ook haar invloed meer en meer opgang maakt in de kunst.

 

Gerestaureerde TR6

Gerestaureerde TR6

Rowena Valk

Rowena Valk is altijd al creatief geweest. Om maar een voorbeeld te geven, samen met haar vader knutselde ze een oldtimer in elkaar om te gebruiken bij haar bruiloft.

10 jaar geleden rondde zij haar opleiding als grafisch vormgever af.

Rowena is getrouwd en heeft een zoontje.

Tijdens haar zwangerschap wilde zij dit bijzondere moment voor de eeuwigheid vastleggen. In eerste instantie gingen haar gedachten uit naar een afgietsel van haar buik in gips. Maar praktisch was dat niet. Groot, onhandig, en moeilijk te bewaren voor een lange periode.

 

Een beeldig buikje

Een beeldig buikje

 

3D print 4U

Na een zoektocht kwam Rowena uit op driedimensionaal printen. Ze ging hiermee aan het experimenten en wist deze techniek tot kunst te verheffen.

Op 1 januari 2018 had ze zich zo ver ontwikkeld dat ze een eigen bedrijf (3D print 4U) startte.

 

 

 

Dierbare herinneringen

Voorlopig heeft Rowena zich gespecialiseerd in het vastleggen van dierbare momenten. Uw zwangerschap is zo’n bijzonder moment. Als u in verwachting bent en dat al goed zichtbaar is, kan Rowena dit moment voor u vastleggen. Uiteraard tegen het einde van uw zwangerschap, maar ook gedurende de hele periode – drie, zes en bijna negen maanden.

Verschillende maten en stadia

Verschillende maten en stadia

 

Kunstwerk kopen.

Een kunstwerk kopen is vaak een kwestie van emotie. U wordt geraakt door de kleur, de compositie of het onderwerp. Kunst verzamelen is in de regel niet goedkoop. Het is dan ook om die reden dat we tegenwoordig steeds minder ‘echte‘ kunst tegenkomen in woningen. En als we dat al zien, bestaat die kunst voornamelijk uit schilderijen of tekeningen.

De ‘buikjes’ van Rowena Valk hebben het allemaal op een ding na. Ze zijn goed betaalbaar.

Deze beeldjes zijn beslist een aanvulling op uw interieur.

De 'modelsessie'

De ‘modelsessie’

Op afspraak

Is uw interesse opgewekt voor het laten vervaardigen van een speciaal en bijzonder kunstwerkje, dan kunt u een afspraak maken voor informatie of een poseersessie. Rowena werkt op twee locaties; Middelburg en Hellevoetsluis.

Voor meer informatie over het werk, de manier waarop, afspraken en prijzen, kijk op haar website.

 

logo 3D print 4U

3D print 4U