In 1984 zag Sander Poppe in Middelburg het levenslicht. Gewapend met zijn camera kunt hem regelmatig vinden aan de Zeeuwse kust. Fotograferen is zijn leven.

Sander is autodidact. Fotograaf uit de nood geboren. In 2006 werd bij hem een ernstige vorm van diabetes vastgesteld. Zijn leven leek in elkaar te storten. Het omgaan met zijn ziekte kostte veel energie. Bij wijze van afleiding ging hij fotograferen.
Al snel stond voor hem vast dat hij zijn passie vond in het fotograferen van landschappen. Vooral waterrijke gebieden spraken hem aan. Wat anders kun je verwachten van een geboren Zeeuw.

Sander Poppe

Sander Poppe

Hij trok er op uit met zijn camera en ontdekte prachtige plekken in Duitsland en België, maar ook in het Verenigd Koninkrijk maakte hij foto’s van bijzondere plekken. De diversiteit van het landschap in Engeland en het rauwe van Schotland legde hij vast.

Zelf zegt hij: “Het fotograferen van het moment heeft mij volledig veranderd. Het helpt mij in het dagelijks leven met mijn persoonlijke uitdagingen. Het leven namelijk is een snelle wereld, maar op het moment dat ik samen met mijn camera op pad ben, stelt mij dit in staat om rust te vinden”.

 

 

Strand bij Domburg

Strand bij Domburg

Na een aantal jaren bracht Sander, in eigen beheer, zijn eerste boek uit; Typisch Nederland. Het boek sloeg aan en Sander besloot een eigen bedrijf te starten. ‘Sander Poppe Landscape Photography’. In de periode die hier op volgde werd hij uitgenodigd om tientallen lezingen te geven. Ook vatte hij het plan op een nieuw boek over het Zeeuwse landschap te gaan samenstellen.
Helaas sloeg het lot weer toe. Zijn gezondheid ging opnieuw achteruit en Sander moest tal van werkzaamheden afstoten. Maar zijn passie was niet te stoppen. Hij bleef landschappen fotograferen zolang zijn lichaam het toeliet.

Dishoek

Dishoek

Inmiddels is zijn gezondheid weer redelijk stabiel. Zijn boek over Zeeland was min of meer af. Maar het was zoeken naar een uitgever. Uiteindelijk werd dat ‘boekenbestellen.nl’. dat betekent boek bestellen on Demand. (POD).

 

Zijn boek ‘De Zuidelijke Eilanden’ is een prachtige weergave van het Zeeuwse landschap. Prachtige foto’s van Zeeland gemaakt op onverwachte momenten. Gevoelig op papier gezet, met oog voor detail en korte krachtige teksten. Het boek is een echter aanrader voor liefhebbers van het Zeeuwse landschap.

De Zuidelijke Eilanden

De Zuidelijke Eilanden

Dit boek dat zeker niet ontbreken in de boekenkasten van liefhebbers van onze geweldige provincie is te bestellen via: http://www.boekenbestellen.nl/boek/de-zuidelijke-eilanden/22854.

Zeker doen!