Saskia Maaskant is een Nederlandse jeugdboekenauteur. Zij is opgegroeid in Bruinisse, waar ze nog steeds in de omgeving woont. Haar hart is altijd blijven liggen in dit kleine mosseldorpje.

Als schrijfster debuteerde Saskia in 2011 met de roman ‘De Verteller van Beorga. Dit boek werd genomineerd voor de Zoute Zoen, de belangrijkste manuscriptenprijs voor een jeugdboek in het Nederlandse taalgebied en werd daarbij tweede.

Haar tweede roman Kieuw werd genomineerd voor diverse prijzen in Nederland en Vlaanderen en won de Accolade voor het ‘Beste Jeugdboek’ (Zeeuwse Boekenprijs).

‘Dromer’ – Saskia’s derde roman, won ‘De Kleine Cervantes 2018’.

In juli 2020 kwam haar vierde boek uit. ‘Meerminnen verdrinken niet”. Een historische roman  voor jongeren van 9 tot 99 jaar die zich afspeelt rond de stormramp van 1911, waarbij nagenoeg de hele vissersvloot van Bruinisse werd vernietigd.

Het verhaal is gebaseerd op feiten, het fictieve leven van Janna Meerman verbindt de feitelijkheden tot een lekker lezend verhaal.

Tijdens haar speurtocht naar feiten voor haar boek kreeg ze de smaak van Zeeland weer helemaal te pakken. Dat resulteerde in een blog waarin Saskia u op de hoogte houdt van het laatste nieuws over Zeeland, recepten aandraagt en hoe te genieten van Zeeland.

Dit blog wordt regelmatig ververst en is zeer de moeite waard om te volgen.

Meer nieuws vindt u op haar website.

Om die reden ruimen wij dan ook graag een stukje ruimte in voor Saskia Maaskant