Stad en Lande, de heemkundige vereniging van Schouwen-Duiveland is misschien wel te weinig bekend. En dat is onterecht.

Doelstelling

De vereniging werd in 1939 opgericht. De doelstellingen zijn het bevorderen en behouden van de stedelijke en landschappelijke schoonheid van het voormalige eiland Schouwen-Duiveland.

Kennis maken met de verdronken dorpen

Kennis maken met de verdronken dorpen

Daarvoor wil Stad en Lande de kennis over het gebied bevorderen.

Ze bestudeert de levensomstandigheden, de gewoonten en de gebruiken van de huidige en vroegere bewoners van Schouwen-Duiveland.

De doelstelling is nogal ruim. Om deze allemaal te kunnen realiseren zijn er veel activiteiten. De werkzaamheden die hierbij dienen te worden uitgevoerd zijn gespreid over een aantal commissies. Leden en belangstellenden kunnen als vrijwilliger deel uit maken van deze commissies.

 

 

 

 

Openingspagina

Openingspagina

Educatieve website

In het Stadhuismuseum in Zierikzee werd op 26 oktober 2017 de lancering van een educatieproject voor de basisschooljeugd op Schouwen-Duiveland feestelijk geopend. Daarmee ging mijnstadenlande.nl online.

De website bestaat uit een kaart met daarop tal van onderwerpen zoals, geschiedenis, tradities, monumenten, musea, land(bouw), water en verhalen. Hierop is bijna alles te vinden wat Stad en Lande op een spannende en aantrekkelijke manier aan de jeugd mee wil geven.

Doorklikken naar de pagina water

Doorklikken naar de pagina water

Lessen en werkstukken

Voor onderwijskrachten zijn op deze website mogelijkheden gecreëerd om zelf lessen te plaatsen die onder elkaar gedeeld kunnen worden. Ook kunnen werkstukken van leerlingen op verzoek worden geplaatst. De site is voor leerlingen interactief en vormt een schat aan informatie. Eigenlijk, de schatkamer van Schouwen-Duiveland.

om uit te komen bij de Watersnoodramp

om uit te komen bij de Watersnoodramp

Uitbreiding gevraagd

Maar er kan nog veel meer bij! Ook u kunt helpen om deze schatkaart verder te verrijken. Velen van u bezitten een schat aan kennis over ons eiland. Als er een onderwerp is dat u interessant of leuk lijkt voor de website aarzel niet uw tekst aan te leveren, liefst voorzien van enkele foto’s. Stad en Lande  zorgt dat het op de digitale kaart komt.

Actueel nieuws

Deze prachtige educatieve website van de vereniging “Stad en Lande van Schouwen-Duiveland”, is nu uitgebreid en nog toegankelijker gemaakt met leuke en leerzame lessen! Voor groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Aanrader

Deze website is zeker een aanrader voor leerkrachten, maar ook voor ouders met kleine kinderen. Wijs hen op de mogelijkheden die zij kunnen benutten voor geschiedenislessen of het maken van spreekbeurten. Als snel zullen zij er enthousiast over zijn.