Op wijnhoeve de Kleine Schorre is de druivenoogst van 2018  begonnen. Tijdens de komende weken worden de duizenden wijnranken van De Kleine Schorre geplukt met hulp van ruim 100 enthousiaste vrijwilligers.

 

Hoe het begon

In 2001 startte Johan van de Velde met de Kleine Schorre als wijnbouwer. In samenwerking met een Luxemburgs bedrijf van naam; Cep d’Or, werd een strenge selectie van te verbouwen druiven gemaakt. Bij de keuze van de druivenrassen stond één criterium voorop. De smaak van de wijn moest probleemloos aansluiten op al het goede dat Zeeland op culinair gebied te bieden heeft, de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Mosselen, Oosterscheldekreeft, oesters, lamsoor en zeekraal.

 

 

Resultaten

De wijngaard is uitgegroeid tot een oppervlakte van 10 ha. Waar momenteel 42.000 wijnstokken zijn geplant, goed voor een jaarlijkse productie van ruim 70.000 flessen. Het is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.

De witte wijnen van De Kleine Schorre komen van kalkrijke Zeeuwse grond. De wijnen zijn inmiddels door heel Nederland verkrijgbaar in de betere restaurants en wijnspeciaalzaken. Wist u trouwens dat de Kleine Schorre wijnen al 12 jaar op rij in de KLM world businessclass word geschonken?

 

Hoge verwachting

 Van de oogst 2018 wordt veel verwacht. “Het is een mooi jaar geweest met een super nazomer, de kwaliteit is dus top!”, aldus directeur Johan van de Velde van Wijnhoeve De Kleine Schorre.

 

Zelf proeven of kopen?

De boerderijwinkel is het hele jaar geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur. Op zondag is ze gesloten.

In het proeflokaal kunt u bijna het hele jaar terecht van 10:30 tot 18:00 uur.

In juli en augustus: 7 dagen per week

In september op wo. do. vr. za. en zo.

Oktober, november en december do. vr. za. en zo.

 

 

Een bezoek aan Wijnboerderij de Kleine Schorre is zeker een aanbeveling waard.

Voor meer en actuele informatie kijk hier op de website van de Kleine Schorre

 

Alle foto’s bij dit artikel zijn van Barbara Deurloo-Wolff