Inge en Willem Wolters hadden een goedlopend bedrijf in Den Haag. Ze maakten gordijnen en kussens op maat vanuit hun pand gevestigd in de gereputeerde Statenkwartier. Hun klantenkring bestond ondermeer uit expats die zich in dit deel van de Hofstad vestigden maar ook ambassades vonden hun voordeur.

Inge en Willem stonden bekend om hun geleverde kwaliteit en opvallend kleurgebruik.

't Binnenwerk

‘t Binnenwerk

 

 

 

Liefde voor Zeeland

Veel van hun vrije weekenden brachten ze door op Schouwen-Duiveland. Aanvankelijk om hier te komen surfen, later kwam sportduiken daar als andere hobby bij. Langzaam maar zeker veranderde hun hobby in liefde voor de rust en gemoedelijkheid van Zeeland.

 

Het goed uitgeruste atelier

Het goed uitgeruste atelier

 

 

Door een toeval liepen ze tegen een te koop staande woning in Scharendijke aan. Een woning die aan een aantal voorwaarden voor een eventuele bedrijfsvestiging voldeed. Ruim huis, mooie werkplaats en plaats voor een winkel. Erg lang werd er niet nagedacht. 22 jaar geleden volgden zij hun droom. Zoals in ‘Ik vertrek’ verhuisden ze naar een totaal andere omgeving, naar Schouwen-Duiveland. In tegenstelling tot veel geportretteerden in dat TV programma werd hun verhuizing geen mislukking. ‘t Binnenwerk, zoals het nieuwe bedrijf werd genoemd werd een succes.

Specialiteit - caravankussens

Specialiteit – caravankussens

Nieuw Zeeuws bedrijf

Na een uitgebreide verbouwing en een aanpassingsperiode namen ze deels hun oude beroep weer op. Her vervaardigen van gordijnen werd gestopt, maar ze zagen een markt in kussens.

Kussens? Ja! Gezien de grote aantallen caravans, vakantiewoningen en chalets aan de Zeeuwse kust zagen zij hierin een toekomst.

Aanvankelijk waren de eerste klanten van ‘t Binnenwerk oudere echtparen die regelmatig hun weekend op Schouwen-Duiveland doorbrachten. Maar al snel kwamen ook jonge gezinnen met kinderen aankloppen voor nieuwe kussens in hun verblijven.

Creativiteit en kwaliteit

Vakmanschap is meesterschap

Vakmanschap is meesterschap

Gevoel voor kleuren en een kwalitatief hoog product zorgden er voor dat hun werk opviel en mond op mond reclame deed de rest. ‘t Binnenwerk betrekt exclusieve stoffen van een kleine Franse weverij. De stof is gegarandeerd water- en vuilafstotend en UV bestendig. Variërend van stoer, elegant, sportief, met of zonder structuur tot fluweelzacht. De designs zijn fris en gewaagd. Elk jaar presenteert Binnenwerk een nieuwe collectie.

Om een goed product te leveren worden verschillende soorten comfortabel schuim gebruikt. Men laat de klant zelf kiezen en uit proberen.

Horeca

Klanten kunnen er voor kiezen hun kussens opnieuw laten bekleden of de hele set vernieuwen. Caravanmatrassen worden op maat gemaakt. Hoezen zijn afneembaar en makkelijk te wassen

Terrasaankleding aan het strand

Terrasaankleding aan het strand

 

 

Horecaondernemers ontdekten de mogelijkheden van ‘t Binnenwerk. Terrasmeubels, ook de moderne, gemaakt van steigerhout, ligbedden en windschermen kunt u overal langs de Schouwse en ook de Goerese kusten tegenkomen. Misschien zat u er vandaag wel op.

 

 

 

Buitenspelen

Naast het vervaardigen van al die soorten kussens maakt Willem ook theaterdoeken in groot formaat, een mooi voorbeeld is de kroonluchter van de Vrienden van Amstel. Ook is hij te vinden bij de opbouw, show en afbouw van Toppers, North Sea Jazz en Lowlands, een mooie afwisseling van het ‘binnenwerk’, buitenspelen noemt hij het.

 

 

Kroonluchter voor Vrienden van Amstel

Kroonluchter voor Vrienden van Amstel

De roem is deze ambachtslieden vooruit gesneld. Zeeland heeft met ’t Binnenwerk een klein bedrijf met een grote uitstraling binnen haar grenzen. Maar ook voor u, met een kleinere opdracht, staan ze klaar.

Voor meer informatie over ’t Binnenwerk, bezoek hier hun website.

't Binnenwerk

‘t Binnenwerk