Cornelis (Kees) Slager is in Nederland geen onbekende. Deze, in Scherpenisse geboren journalist en politicus, is daarnaast een geboren schrijver.

Kees Slager - commons.wikimedia.org

Kees Slager – commons.wikimedia.org

Als journalist werkte hij onder andere voor het Vrije Volk, de VARA en de VPRO. Voor deze laatste omroep was hij oprichter en redacteur van het radioprogramma OVT waarin mondelinge geschiedenis, een methode van wetenschappelijk onderzoek naar het verleden op basis van mondelinge overlevering, voorop de basis is.

Ook was Slager politiek actief. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2007 fungeerde hij als lijstduwer voor de Socialistische Partij in Zeeland. In datzelfde jaar werd hij bij de Eerste Kamerverkiezingen gekozen in de Senaat. Hij verliet de politiek in 2011.

 

Omslag Zeeuwse Vrouwen

Omslag Zeeuwse Vrouwen

 

 

 

 

 

 

De geboren Zeeuw heeft veel verhalen van ‘gewone mensen’ opgetekend. Ook over Zeeland heeft hij veel gepubliceerd.

Zeeuwse Vrouwen verhaalt over het leven van zeven vrouwen die hun leven en geheimen aan Slager prijs geven en een indrukwekkend beeld van verleden verraden.

 

In 1992 verscheen van zijn hand ‘Watersnood’, een reconstructie. Dit uitzonderlijk secure werk werd in 2003 met een aangevulde herdruk opnieuw uitgegeven.

 

De Ramp

De Ramp

 

Verleden jaar verscheen het imposante werk ‘Tholen’. Met recht imposant. Maar liefst met een gewicht van vijf kilo, een omvang van 700 pagina’s, wordt verdeeld over 140 hoofdstukken, de geschiedenis van het eilanden Tholen en Sint Philipsland beschreven.

 

Slager laat de geschiedenis van deze eilanden vanaf de periode van voor onze jaartelling tot heden de revue passeren. Ook een aantal kenmerkende thema’s worden belicht en het boek beval portretten van markante Tholenaars.

Meer dan 1.000 foto’s en illustraties maken van het geheel een prettig leesbaar boek.

Tholen

Tholen

 

 

 

 

De 2.000 exemplaren van de eerste druk waren in enkele weken uitverkocht. Een tweede druk, in een oplage van 1.000 exemplaren loopt momenteel van de pers.

 

 

 

 

 

 

 

Willekeurige pagina's

Willekeurige pagina’s

Voor mensen met een meer dan gemiddelde interesse in onze prachtige provincie en liefhebbers van geschiedenis is dit een onontbeerlijk document voor in uw boekenkast.

Bestellen kan via onderstaand bon. U kunt deze uitprinten en ongefrankeerd naar de uitgever sturen. Veel leesplezier.