Het Stadhuismuseum Zierikzee en IJssalon Capri, ook in Zierikzee, hebben elkaar deze zomer gevonden in het verkoelende thema IJs.

Poster tentoonstelling Zeeuwse IJstijd

Het Stadhuismuseum aan de Meelstraat 6-8, heeft op zijn monumentale zolder immers de prachtige tentoonstelling Expeditie Zeeuwse IJstijd lopen. Bezoekers krijgen topstukken te zien uit de uitgebreide collectie fossiele botten van het Zeeuws Genootschap.

Wie de tentoonstelling bezoekt, krijgt bij vertrek een tegoedbon van IJssalon Capri, te vinden op nog geen drie minuten loopafstand aan de Dam 22. Bij inlevering van deze bon krijgen de museumbezoekers bij Capri hun derde bolletje ijs gratis.

Klanten van IJssalon Capri kunnen op hun beurt een bon meenemen waarmee ze 20% korting krijgen op de volle toegangsprijs van het Stadhuismuseum. Op vertoon van hun bon kunnen zij Expeditie Zeeuwse IJstijd, plus de overige tentoonstellingen van het Stadhuismuseum, bezoeken voor € 6,- (volwassenen) of € 2,80 (6-18 jr).

Deze koele actie loopt tot 1 september 2019.

Affiche tentoonstelling Franchois Ryckaert

Omslag catalogus

 

 

Maar natuurlijk heeft het Stadhuismuseum meer te bieden. In de heerlijke koele ruimten moet u beslist de tijd nemen voor de tentoonstelling van verzamelde en geleende werken van Franchoys Ryckhals. Een Zeeuwse meester uit de Gouden Eeuw. Zegt dan naam u niets? Maak dan hier in het kort kennis met deze bijzondere schilder.

 

 

 

Bijzonder trots is het museum ook op de nieuwe aanwinsten van verleden jaar. Samen met het Gemeente Archief Schouwen-Duiveland presenteert het Stadhuismuseum de nieuwe aanwinsten van de historische collectie van het afgelopen jaar. Hierover is een leuke catalogus samengesteld die niet misstaat in uw boekenkast.

Kortom, een bezoek aan het Stadhuismuseum is letterlijk en figuurlijk een traktatie.

Het Stadhuismuseum aan de Meelstraat 6-8 is maandag t/m zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur, op zondag van 13.00-17.00 uur.

IJssalon Capri is elke dag geopend van 12.00-21.00 uur.