Biggekerke maakt onderdeel uit van de gemeente Veere op het mooie eiland Walcheren. Kijk hier voor mee informatie over Veere.

De naam van dit zalige dorpje geeft weleens aanleiding tot hilariteit. Maar het heeft niets met varkens te maken. Bigge was in de 12de en 13de eeuw een veel voorkomende voornaam. Maar Biggekerke heeft zelfs een heilige oorsprong. De heilige Begga (afgeleide van Bigge) is patrones van de stotteraars. Ook wordt zij aangeroepen bij botbreuken en tegen reumapijnen.

Heilige Begga

Heilige Begga

De heilige Begga werd omstreeks 620 geboren. Ze was een edelvrouw in het tijdperk van de Franken. Ze was de dochter van hofmeier Pepein van Landen. Begga kwam uit een bijzonder vrome familie waarvan een aantal van de leden zalig en heilig werden verklaard. Na het stichten van een klooster in de Ardennen werden haar volgelingen, begijntjes, ook naar haar genoemd.

Biggekerke, met haar 1.000 inwoners ligt in het hart van de gemeente Veere. Het stranden van Domburg en van Zoutelande liggen allemaal op een boogscheut. Als u een rustig verblijf zoekt maar toch regelmatig naar zee wilt, dan is Biggekerke een ideale plaats.

Kerkplein Biggekerke

Kerkplein Biggekerke

 

 

Het is een typisch Walcherens kerkdorp. Het centrum wordt gedomineerd door de kerk. De kerk wordt voor het eerst genoemd in 1235. Ze zou toen al gewijd zijn aan de heilige Begga.
De huidige toren en delen van het koor dateren uit 1400. Het schip werd in de 17de eeuw herbouwd volgens oudere bouwtekeningen, inclusief het driezijdig afgesloten koor.
In 1957 werd de kerk gerestaureerd. Aan de zuidelijke kant werd een nieuwe consistorie aangebouwd.
Voor de kerk staat een standbeeld van een Walcherse boerin.

Heerlijke natuur

Heerlijke natuur

 

Biggekerke ligt temidden van prachtige natuurgebieden zoals “De Manteling” en kijk hier voor het duin- en waterwingebied “de Oranjezon”.
Deze goed beschermde natuurgebieden tussen schilderachtige dorpjes, verbonden door kronkelige paadjes en weggetjes, worden wel de Tuin van Walcheren genoemd.

Ook vlakbij ligt het natuurgebied de Manteling, een overgangsgebied tussen zout en zilt. Het gebied bestaat uit bossen, duinen en strand. Staatsbosbeheer heeft hier fijne wandelroutes uitgezet. In het bos ligt het Kasteel van Westhove. Maar een bezoek aan het natuur en landschapmuseum Terra Maris mag u zeker niet overslaan. Kijk hier  voor meer over Terra Maris.

Kust en golven

Kust en golven

Vanuit Oostkapelle bent u al snel in grotere, maar historische steden als Veere of Middelburg. Kortom, u gaat op vakantie in een omgeving waarin u zich geen moment hoeft te vervelen.

Op nog geen kilometer van het strand kunt u in Biggekerke, vlakbij Koudekerke en Zoutelande, dit prachtige 12-persoons, gecertificeerde vakantie appartement huren, zodat u een heerlijke strandvakantie in Zeeland kunt beleven.

Certificaat Eropuit in Eigen Land

Certificaat Eropuit in Eigen Land

 

Het ruime vakantie appartement is te vinden op de eerste verdieping van een woonboerderij en u heeft er een tevens een eigen, gemeubileerd terras. In het dorp kunt u fietsen huren zodat u de mooie omgeving en steden zoals bijvoorbeeld Middelburg, Vlissingen, Oostkapelle en Veere kunt bezoeken via de vele gemarkeerde fietsroutes die het eiland rijk is.
Wilt u echt genieten van uw vakantie aan het Noordzeestrand tezamen met uw familie of vrienden dan maakt u een goede keuze met het huren van dit luxe 12-persoons vakantie appartement in Biggekerke, u heeft er alles: rust, strand, zee en het platteland, kortom al het goede van Zeeland!

Romantische slaapkamer

Romantische slaapkamer

Op de begane grond komt u binnen in een ruime hal met een trapkast met wasmachine en vriezer. Hier vindt u ook twee slaapkamers, de eerste slaapkamer heeft twee éénpersoons boxspring matrassen, de andere slaapkamer heeft een tweepersoons boxspring matras. De badkamer voorzien van ligbad, douche en wastafel en een apart toilet.

Eetkamer gedeelte

Eetkamer gedeelte

Via een trap komt u op de eerste verdieping van dit mooie en sfeervolle appartement, waar u een zeer ruime woonkamer en keuken aantreft. De woonkamer heeft een grote hoekbank, eettafel, tv en internetverbinding.
De keuken is volledig uitgerust met onder andere gasfornuis, oven, magnetron, koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en vaatwasser.
Op deze verdieping vindt u nog een slaapkamer met een boxspring met twee éénpersoons matrassen.
Op de tweede verdieping bevindt zich nog een slaapkamer met twee twee-persoonsbedden met éénpersoons matrassen en een hoogslaper voor twee personen.

Een wel zeer royale zithoek

Een wel zeer royale zithoek

U heeft een geheel eigen terras tot uw beschikking en deze is af te sluiten voor kleine kinderen.
Op het terrein wonen ook de eigenaren en bevindt zich nog een vakantiewoning.
Per vakantiewoning zijn er twee parkeerplaatsen voorzien op het terrein.

Huisdieren zijn in dit luxeverblijf niet toegestaan. In juli en augustus kan er enkel per week worden geboekt.
Voor meer informatie en boekingen kijk hier.

De complete keuken

De complete keuken

Tweede luxe slaapkamer

Tweede luxe slaapkamer

Aan ruimte geen gebrek

Aan ruimte geen gebrek

Moderne en hygienische badkamer

Moderne en hygiënische badkamer

Licht en ruimte

Licht en ruimte

Romantisch meubilair

Romantisch meubilair

Ontspannend ligbad

Ontspannend ligbad