De in Rotterdam geboren Renate Selser kwam 15 jaar geleden naar Zeeland en streek neer in Zierikzee. De drukte, het lawaai en de onrust die de stad met zich meebracht benauwden haar. In Zierikzee hoopte ze haar rust te vinden en haar ideaal te bereiken. Schilderen.

Renate Selser

Renate Selser

Aanvankelijk was Renate overal op Schouwen-Duiveland te vinden, gewapend met haar camera. Ze maakte prachtige foto’s maar dat was het niet voor haar.

 

Haar liefde was tekenen. Als kind liep ze al met een schetsboek en potloden rond en maakte prentjes van alles wat ze zag. Later werd het serieuzer. Ze volgde tekenles via cursussen van de  Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en werd geprezen om haar werk.

 

Deel uit de serie deuren

Deel uit de serie deuren

 

 

In Zierikzee begon het bloed pas echt te kruipen waar het niet kan gaan. Ze ging lessen volgen bij Yvon Lievense en leerde tal van technieken. Maar uiteindelijk werd het werken met pastelkrijt.

Zij vindt pastelkrijt een ontzettend mooi medium vanwege de vele mogelijkheden in technieken die het biedt om mee te werken in prachtige kleuren. Ook ervaart ze deze manier van werken als een directere verbinding. Er is meer contact met papier, in tegenstelling tot werken met verf op doek. Volgens eigen zeggen; ‘De lange kwaststeel zit haar in de weg’.

 

 

 

 

Haar inspiratie vindt ze in de natuur. Over het eiland of langs het strand wandelend ziet ze dingen die anderen niet op haar manier zien. Die moeten door haar aan het papier worden toevertrouwd. Het resultaat zijn prachtige werken die opvallen door de rust die ze uitstralen en in mooie kleuren worden weergegeven.

Libelle

Libelle

 

 

Vanaf 29 oktober tot 1 december kunt u haar schitterende werk bewonderen (en kopen) in Raf’s in Zierikzee. Deze horecagelegenheid is al een belevenis op zich. Er is ruimte voor kunst en brocante.

Renate wil u hier via een tiental pastels en aquarellen op verschillende formaten en potloodtekeningen kennis laten maken met haar werk.

Landschap

Landschap

 

 

 

 

 

 

Tevens krijgt u de kans om kennis met haar te maken en opdracht geven eventueel een leuke afbeelding van uw huisdier of ander object voor u te vervaardigen. Bijzonder leuk als gift voor de komende feestdagen.

 

Overzichtje

Overzichtje

 

Raf’s kunt u vinden aan het Havenpark 26 in Zierikzee.

De expositie loopt tot begin december.

Raf’s is alle dagen geopend met uitzondering van woensdag en zondag.

De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur.