Theater Groep Zierik is al jaren vermaard om haar voorstellingen, al dan niet bewerkt, van toneel met een grote T. Voor de najaarsvoorstellingen is dit jaar gekozen voor een bewerking van een stuk van Nikolaj Gogol (1809-1852).

Gogil was de eerste grote Russische prozaïst van de negentiende eeuw. Na een mislukte carrière als hoogleraar legde hij zich geheel toe op het schrijven. Hij schreef diverse toneelstukken, verhalen en romans. Een daarvan is de Revisor dat hij schreef in 1836.

Regisseur Yolanda Smits bewerkte het stuk en plaatste het in onze tijd.

Nikolai Gogol

Nikolai Vasilievich Gogol

 

In het ogenschijnlijk gezapige provinciestadje Dendermalsen gaat het gerucht dat er een revisor, een controleur uit Brussel, is gearriveerd. En hij is niet alleen gekomen.

Paniek en verwarring alom in de kleine gemeenschap. Ontmaskering, van zaakjes die het daglicht niet kunnen verdragen, dreigt. Het wordt menigeen te heet onder de voeten.

Hielenlikkerij, vleierij, omkoping, lekken, zelfverrijking. Hebzuchtig Dendermalsen probeert zich in te dekken. Geen nieuws wordt nieuws, echt nieuws wordt verdoezeld.

De media is de lachende derde.

De oorspronkelijk cover van de Revisor uit 1836

De oorspronkelijk cover van de Revisor uit 1836

 

 

 

 

Regisseur Yolanda Smits heeft De Revisor geactualiseerd. In haar regieconcept zijn de verwikkelingen in Dendermalsen heel herkenbaar. De voorstelling kan het beste omschreven worden als een kleurrijk stripverhaal, waarin 14 personages op komische wijze laten zien hoe de mens reageert als het kleed waaronder alles geveegd wordt, opgerold dreigt te worden.

In een hilarische demonstratie van verleiding door geld, macht en aanzien zien we de mens in zijn onvermogen om hieraan te weerstaan.

 

 

 

 

De avondvoorstellingen van dit spel vinden plaats op 1 – 2 – 3 – 8 – 9- 10 – 15 – 16 en 17 november. Ze vangen aan om 20:00 uur. Er is een matinéevoorstelling op zaterdag 10 november om 14:00 uur.

Affiche van de revisor

Affiche van de revisor

 

Een klein voorproefje vind u hier in de trailer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theater Groep Zierik

Theater Groep Zierik

 

De voorstellingen vinden plaats in ‘Theater de Verdieping’ aan de Jannewekken 19a in Zierikzee.

Kaarten, inclusief koffie of thee, vóór de voorstelling kunt u reserveren via de website van Theater Groep Zierik.

 

Reserveren staat garant voor een geweldige avond.