Sinterklaas is weer het land uit. Voor veel mensen het sein dat de winter nu echt begonnen is. En dat is ook te zien op Havenplein in Zierikzee. Vorst of nog niet, van 11 december tot 6 januari in het nieuwe jaar hebben Stichting Evenementen Havenplein en Zeeland Houdt van Schaatsen het plein in beslag genomen om er een heerlijke wintertuin van te maken.

 

 

In het sfeervolle “wintercentrum’ ligt weer traditioneel de grote ijsbaan. De megakerstboom is weer opgetuigd met honderden lichtjes. Het ruikt naar dennengroen en oliebollen. Een uitnodiging voor jong en oud. Genieten voor schoolklassen die op een andere manier gymles krijgen aangeboden. Of kunstrijders in de dop die willen leren zwieren en zwaaien.

 

 

 

Vanaf 21 december doen de horecaondernemers hun duit in het zakje en worden de terrassen getransformeerd in gezellige zitjes, waar het genoeglijk toeven is onder warme lampen, al dan niet onder een warme plaid. Hier zijn dan tal van activiteiten waar de bezoekers van Zierikzee Winterstad warm van worden.

 Zo zijn er de Anton Pieckdagen, de kerstmarkt en regelmatig wordt de sfeer versterkt door live optredens van diverse muzikale groepen.

 

 

Vervelen tijdens de hoogtijdagen van de winter is dus niet nodig. Winterstad Zierikzee is klaar om u feestelijk te ontvangen