‘O kijk hier, dat zijn die oude foto`s van hier!’ is een regelmatige buitenexpositie van foto’s. Dit is in het leven geroepen om de schat aan oude foto’s die er is van de regio, met straatbeelden, inkijkjes en vroegere inwoners, aan iedereen te tonen.

Hoe Zierikzee was

Hoe Zierikzee was

Buitenexposities

De foto’s worden hierbij speciaal geëxposeerd, op de locaties waar ze indertijd genomen zijn. Zo geven ze een echt kijkje in de geschiedenis van de plek waar je dan staat. Tonen op locatie gebeurt door het ophangen achter ramen en in etalages van huidige bewoners. Hierdoor zijn de foto`s  bovendien altijd en vrij toegankelijk te zien. ‘O kijk hier!’ streeft er naar zo intensief te exposeren dat er echt een beeld is van de kernen toen.
Interessant voor inwoners, voor toeristen, voor oud-inwoners en nazaten, voor zoekers, toevallige passanten, scholieren, voor wie een leuke avondwandeling wil maken, voor jong en voor oud.

Hoe het is, Beeld Google Earth

Hoe het is, Beeld Google Earth

O kijk, oude luchtfoto’s van Zierikzee!

Vanaf woensdag 12 september is er, aan het Havenpark 18 in Zierikzee een nieuwe, speciale raamexpo van Stichting Vlam te zien: ‘O kijk, die oude luchtfoto`s van Zierikzee!’. Hierbij een kleine serie, heel bijzondere beelden, die zijn gemaakt toen fotograferen vanuit een vliegtuig het combineren was van twee nieuwe uitvindingen. Vliegen en fotografie. Deze foto`s waren deels al beschikbaar, een enkele is ook al te zien bij de ‘O kijk hier!’-editie bij de kinderboerderij over Poort-Ambacht, deels zijn ze net beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, zoals deze.

Zie ook de projectsite van Stichting Vlam.