Kom jij je eigen kunstwerk maken in het Stadhuismuseum Zierikzee? Deze zomer kun je in het Stadhuismuseum aan de slag.  Er zijn twee verschillende activiteiten. Je kunt de hele zomer je eigen ‘magisch realistische kunstwerk’ komen maken. En op een aantal middagen in augustus maak je je eigen mozaïek tijdens een workshop.

 

 

Je eigen ‘magisch realistische kunstwerk’ 

Samen creatief zijn

Samen creatief zijn

Van 9 juli tot en met 2 september kun je tijdens de openingstijden van het Stadhuismuseum aan de slag. Je gaat aan het werk alsof je de internationaal bekende kunstenaar Theo Voorzaat bent. Zijn werk hangt op dit moment in het museum. Theo komt uit Dreischor, vlakbij Zierikzee. Hij maakt mooie maar een beetje gekke schilderijen. En altijd zie je een grote of kleine bol. Met die bollen ga jij aan de slag.

Aanmelden is niet nodig. Je gaat naar huis met een ‘magisch realistisch kunstwerk’ à la Theo Voorzaat.
Als je mee wilt doen moet je minstens 7 jaar zijn. Jongere kinderen zijn ook welkom maar dan wel onder begeleiding van een volwassene. De kosten bedragen € 5,- per kind.

 

Workshop mozaïeken voor kinderen

Op 2, 9 en 16 augustus geeft beeldend kunstenaar Kris van der Werve  een workshop abstracte mozaïeken in het Stadhuismuseum. Op 2, 9 en 16 augustus ben je om 13.30 uur van harte welkom.

Je bekijkt onder begeleiding de tentoonstelling van Theo Voorzaat. Je kiest zijn mooiste schilderij uit en maakt hier een ruimtelijke Theo Voorzaat mozaïek van. Thuis kun je een mooi plekje zoeken om je kunstwerkje als een soort ruimtelijk schilderijtje op te hangen.

Vertrek uit Zierikzee van Theo Voorzaat

Vertrek uit Zierikzee van Theo Voorzaat

 

 

Deze activiteit duurt 1,5 uur en je mag meedoen als je ouder bent dan  7 jaar. De kosten zijn € 7,50. Er is plaats voor maximaal 20 kinderen per keer: meld je wel van tevoren even aan bij het Stadhuismuseum via info@stadhuismuseum.nl.

 

 

Meer informatie

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.stadhuismuseum.nl. Je vindt het museum aan de Meelstraat 6-8 in Zierikzee.

Voor de kinderen is dit een heel leuke vrij middag bestededing. Zeker doen!