Van de burgemeestersstoel van Westerschouwen tot aan een toga van de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) van Zierikzee: 25 jaar Schouwen-Duiveland verzamelt zich dit najaar op de zolder van Stadhuismuseum Zierikzee.

25 jaar

In 2022 bestaat de gemeente Schouwen-Duiveland 25 jaar. De zes gemeenten Brouwershaven, Bruinisse, Duiveland, Middenschouwen, Westerschouwen en Zierikzee werden op 1 januari 1997 samengevoegd tot één nieuwe gemeente. Het Stadhuismuseum – het gemeentelijk museum van Schouwen-Duiveland – blikt met een tentoonstelling op de zolder van het voormalige stadhuis van Zierikzee terug op dit jubileum aan de hand van 25 objecten. Elk met een eigen verhaal!

De monumentale en indrukwekkende zolder

Objecten vertellen het verhaal

Samen vertellen de objecten de geschiedenis van de gemeentelijke herindeling en de jubilerende gemeente.

 

Maar dat niet alleen. Tegelijkertijd brengen ze in beeld hoe het Stadhuismuseum de gemeentelijke collectie gedurende deze 25 jaren heeft gevormd en blijft vormen. Zo laat de selectie van objecten zien hoe en waarom het museum de recente en minder recente geschiedenis van Schouwen-Duiveland bewaart en verzamelt voor de toekomst.

 

De expositie is vanaf 9 september te bezichtigen op de fraaie zolder van het Stadhuismuseum en blijft daar tot en met 20 november 2022.

 

Het Stadhuismuseum Zierikzee ligt aan de Meelstraat 6-10 – 4301 EC Zierikzee

Telefoon: 0111 454 464 – museum@schouwen-duiveland.nl