Schrijfster Ellen de Vriend uit Vlissingen presenteerde op donderdag 19 april haar nieuwe boek ‘De tien van Renesse’. Het ophangen van de tien Zeeuwse mannen op 10 december 1944 is één van de meest dramatische oorlogsmisdaden van de Duitsers in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ellen de Vriend

Schrijfster Ellen de Vriend

Non Fictie

Dit is een waargebeurd deel van onze geschiedenis dat verteld moet worden. Een feit dat we nooit mogen vergeten en op een rauwe manier de waanzin van een oorlog duidelijk maakt.

In onze ‘almanac’ besteedden we hier al aandacht aan.

Verraad

Wie verraadde hen? Waarom ging het mis? En wat gebeurde er met de gedupeerde gezinnen? Nog jaarlijks worden de ‘Tien van Renesse’, herdacht op Schouwen-Duiveland.

Ellen de Vriend reconstrueerde de gebeurtenissen aan de hand van getuigenverhoren, archiefstukken en gesprekken met nabestaanden en betrokkenen. Schouwen-Duiveland het eiland dat eerst verdronk en daarna werd vergeten.

De executieplaats in Renesse

De executieplaats in Renesse

Het is het eerste non-fictie boek van De Vriend. In februari verscheen haar vijfde thriller ‘De erfgename’ die erg goed is ontvangen. Ellen de Vriend is ruim 20 jaar journalist voor diverse kranten en magazines. Ze heeft sinds 2014 een eigen tekstbureau.

 

Prachtig resultaat

De tien van Renesse

De tien van Renesse

 

Dit boek is voor iedereen een waardevolle aanvulling voor de boekenkast.