Volgens het online fietsrouteplatform Fietsnetwerk.nl is de Noordzeekust de populairste fietsbestemming van 2021. Vooral Zeeland is zeer geliefd. Uit de cijfers van het afgelopen jaar blijkt dat maar liefst drie fietsroutes in Zeeland in de top 5 meest bekeken fietsroutes zijn beland. De nummer 1 is een fietsroute door de Noord-Hollandse duinen.

Plots opduikende kazematten

Fietsnetwerk.nl is één van de grootste fietsrouteaanbieders van het moment. Op dit moment hebben zij een aanbod van duizenden routes in Nederland. Alle fietsroutes worden compleet gemaakt met zogenaamde ‘afstapmomenten’, bezienswaardigheden en horecagelegenheden waar je onderweg kunt afstappen. Met de Fietsnetwerk App zijn de routes met routebegeleiding te fietsen. In 2021 heeft de routeaanbieder haar aanbod uitgebreid met fietsroutes in België.

Fietsnetwerk fietscafe Middelburg Zeeland

Afgelopen jaar was recreatief fietsen wederom enorm populair. Uit de top 5 populairste fietsroutes van Fietsnetwerk.nl blijkt dat er vooral behoefte is geweest aan ‘uitwaaien’ aan de kust. De nummer 1 is namelijk een fietsroute door de Noord-Hollandse duinen, gevolgd door drie routes in Zeeland.

“Opvallend”, zegt ook Wouter Terpstra, CEO van het platform, “want in de vijf populairste fietsroutes van het jaar ervoor waren de routes langs de Linge en de Nijmeegse Ooijpolder aanzienlijk populairder”.

Hieronder de volledige top 5 van 2021:

 

  1. SVR Het platteland achter de duinen – 36 km

    Fietsroute door Schoorl, Bergen aan Zee en Bergen. Onderweg fiets je een groot gedeelte door het Noordhollands Duinreservaat

    Noord Beveland en de majestueuze Zeelandbrug

    2. Fietsen op Noord-Beveland – 42 km

    Fietsroute door Kortgene, Kamperland en Colijnsplaat. Onderweg heb je mooi uitzicht op onder andere de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug.

 

 

 

3. Fietsroute West Schouwen-Duiveland – 42 km

Lekker ouderwets met kaart. Maar met de app is toch makkelijker

Fietsroute door Renesse, Serooskerke, Burgh-Haamstede. Onderweg kom je langs brede stranden, natuurgebieden zoals de Kop van Schouwen en Het Zeepe en prachtige kastelen.

4. Fietsroute Oostkapelle en Kamperland – 35 km

Fietsroute door Oostkapelle en Kamperland, het noorden van het Zeeuwse eiland Walcheren. Onderweg kom je langs zandstranden, groene natuur en veel zeewater.

 

Duidelijk aaangegeven routes

5. Fietsroute Klimmen in Zuid-Limburg – 40 km

Deze fietsroute door Valkenburg, Margraten en Gulpen breekt de lijn van fietsen langs de kust. De natuur en mooie kastelen onderweg maken deze route, ondanks de grote hoogteverschillen in deze omgeving, zeer geliefd bij fietsers.

Meer informatie over deze vijf fietsroutes is te vinden op Fietsnetwerk.nl/inspiratie.