Ben jij voornemens om op vakantie te gaan in eigen land, dan is Zeeland natuurlijk een goede keuze. Zo kun je er met de auto naartoe, maar ook met het openbaar vervoer. Uiteraard is het voor de hand liggender dat je de auto pakt, helemaal wanneer je de caravan meeneemt of in een huis zit. Ga je naar een hotel, dan volstaat vaak alleen een koffer. Omdat het voor de meesten toch nog wel even rijden is naar het zuiden van Nederland, hebben we een aantal tips waardoor jij onbezorgd op vakantie kunt naar het prachtige Zeeland. Doe er dus je voordeel mee!

Een goede chack kn veel ellende voorkomen

Laat je auto uitvoerig checken

Ga jij er met de auto tussenuit, dan is het raadzaam om je auto voor vertrek even te laten nakijken. Vooral wanneer je een flink eind moet rijden en uit de kop van Groningen of Friesland komt en ook nog een een caravan meeneemt, is het logisch dat je auto dit niet gewend is. Je zit er dan natuurlijk niet op te wachten dat je ergens halverwege met problemen langs de weg komt te staan. Nu is dit in Nederland minder erg dan in het buitenland, maar heel prettig is het natuurlijk niet. Verstandig is dus om even een zomercheck te laten uitvoeren bij de garage, zodat je zeker weet dat alles goed is. Uiteraard kan er altijd iets gebeuren, maar is de kans aanzienlijk kleiner.

 

Boeken? Makkelijk en snel

Boek op tijd

Vooral in de vakantieperiode is Zeeland ontzettend in trek. Je doet er daarom dus ook goed aan om alvast op tijd je vakantie te boeken. Heb je nu een eigen vakantiehuis gekocht met een hypotheek, dan hoef je je natuurlijk nergens zorgen over te maken. In alle andere gevallen is het zeker aan te raden om minimaal een maand of drie van te voren te boeken. Ga je in de zomervakantie, dan is het soms tot wel een half jaar vooraf noodzakelijk om je favoriete plek te kunnen boeken. Doe je dit niet, dan loop je dus het risico dat je geen plek meer hebt en moet uitwijken naar iets anders. Nu is dit vaak met een caravan niet zo erg, maar wanneer je op een park zit en dus een huis wilt huren, dan wel.

Neem voldoende kleding mee

Ga je naar Zeeland op vakantie, dan is en blijft het natuurlijk Nederland. Waar het de ene dag 25 graden kan zijn, kan het de dag erna zomaar ineens regenen. Verstandig is dus om voldoende kleding mee te nemen voor verschillende weersomstandigheden. Heb je nu een eigen vakantiehuisje gekocht, doordat je door je maximale hypotheek berekenen een extra lening kan afsluiten, dan kun je natuurlijk ook gewoon een volledige kledingkast inrichten met kleding voor tijdens je verblijf. Ga je je vakantiehuisje ook verhuren aan anderen, dan is het natuurlijk minder praktisch om ook persoonlijke spullen te laten liggen. Doe je het toch, zorg er dan voor dat je dit doet in bijvoorbeeld een kast die op slot kan. Zo voorkom je dat andere bij jouw spullen kunnen komen.

Dromen van een eigen huisje