Er zijn weinig plekken in Nederland waar u zo tot rust komt als in Zeeland. Van mooie stranden en pittoreske dorpjes tot prachtige bos- en duingebieden: Zeeland heeft het allemaal. En hoe kunt u Zeeland nou beter ontdekken dan via een roadtrip met de auto? Wij zetten de mooiste Zeeuwse plekken voor u op een rijtje.

Redershuis Middelburg

 

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Deze historische plaats moet u zeker niet overslaan als u een roadtrip gaat maken. De stad heeft een rijke geschiedenis die u nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet. In de VOC-tijd was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. Er werden hier in 200 jaar tijd ongeveer 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. In het gezellige oude centrum kunt u heerlijk shoppen en wat drinken op één van de vele terrassen.

Het paleiselijke stadhuis.

 

 

 

 

Andere leuke plekken om te bezoeken zijn: de Markt en het Stadhuis, de Vleeshal, Abdij van Middelburg, het Zeeuws Museum en de Lange Jan. Houd er rekening mee dat de parkeercapaciteit in de binnenstad zeer beperkt is. U kunt de auto het beste in een parkeergarage parkeren. Zorgt u er in ieder geval voor dat uw autoverzekering  in orde is, voor het geval u schade rijdt.

 

Kennis maken met de Deltawerken op Neeltje Jans

 

Deltapark Neeltje Jans

Water is natuurlijk een rode draad door de geschiedenis van Zeeland. Een bezoekje aan Deltapark Neeltje Jans   is dan ook zeer de moeite waard. Dit is een themapark, gelegen op het voormalig werkeiland Neeltje Jans in de Oosterschelde. U kunt hier terecht voor een leerzaam dagje voor jong en oud. Zo kunt u er films bekijken over de watersnoodramp van 1953 en de wereldberoemde Deltawerken. Ook kunt u een bezoekje brengen aan het gloednieuwe en grote zeeaquarium Aquapolis. Hier kunt u kennismaken met de prachtige onderwaterwereld van de Oosterschelde.

De wondere onderwaterwereld van de Oosterschelde

 

Manteling van Walcheren

De Manteling van Walcheren  is een 740 ha groot natuurgebied nabij Walcheren, tussen Domburg en de Veerse Gatdam. Nergens in Europa vindt u een plek waar loofbomen zó dicht op de kust groeien. U vindt hier voornamelijk buitenplaatsen, zoals Berkenbosch en Duinbeek, bossen en natte duinvalleien. Van de 17de tot de 19de eeuw kwam de Middelburgse elite hier om de zomer door te brengen. Breng vooral ook een bezoek aan Kasteel Westhove en natuurmuseum Terra Maris. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan de kruidentuin. De Manteling van Walcheren is voorgedragen als een natura-2000 gebied vanwege haar unieke flora en fauna.

Heerlijk Domburg

Strand van Domburg

Zeeland heeft een kustlijn van 650 kilometer. U kunt dan ook kiezen tussen veel verschillende stranden. Breng zeker een bezoekje aan het strand van Domburg. Het strand van Domburg is al meerdere keren uitgeroepen tot het schoonste strand van heel Nederland. Vanaf het Westerstrand loopt u zo de historische binnenstad in. Het Oosterstrand ligt in de buurt van natuurgebied de Manteling. Op het strand van Domburg zijn ook veel surfers te vinden. Daarnaast vindt u er een gezellige sfeer, kenmerkende strandhuisjes en hippe strandpaviljoens.

Zeeland, ideaal voor een dagtrip. DOEN!