Bij wijn denken we onmiddellijk aan landen als Frankrijk of Italië. De laatste jaren zijn daar Zuid Afrika, Australië en Californië bijgekomen.Maar steeds vergeten we de Nederlandse wijn. Bijvoorbeeld wijn uit Zeeland.

Wijnhoeve de Kleine Schorre

Wijnhoeve de Kleine Schorre

 

 

 

Eigenlijk is het ongelooflijk dat er in Zeeland nauwelijks gesproken wordt over wijngaarden. Met, als provincie, de meeste zon uren van ons land, is deze provincie uitermate geschikt voor de productie van wijnen. En dat het wel degelijk kan, bewijst de wijnhoeve “de Kleine Schorre” in Dreischor op Schouwen Duiveland.

 

Tal van heerlijke Zeeuwse wijnen

Tal van heerlijke Zeeuwse wijnen

 

 

In 2001 startte Johan van der Velde als wijnbouwer de Kleine Schorre. Hij ging samenwerken met een Luxemburgs bedrijf van naam; Cep d’Or en er werd een strenge selectie van te verbouwen druiven gemaakt. Bij de keuze van de druivenrassen stond één criterium voorop. De smaak van de wijn moest probleemloos aansluiten op al het goede dat Zeeland op culinair gebied te bieden heeft, de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Mosselen, Oosterscheldekreeft, oesters, lamsoor en zeekraal.

 

 

Elk jaar 70.000 flessen

Elk jaar 70.000 flessen

 

 

De wijngaard is uitgegroeid tot een oppervlakte van 10 ha. Waar momenteel 42.000 wijnstokken zijn geplant, goed voor een jaarlijkse productie van ruim 70.000 flessen. Het is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland.

In de authentieke zwart geteerde schuur uit 1735 (een van de oudst bewaarde schuren van het eiland) zijn de kelder en het proeflokaal ondergebracht. Hier is Guus de Jong uw gastheer.

 

 

oogsten van de druiven

oogsten van de druiven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het oogsten van de druiven is de wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers. Iets voor u om u aan te melden?

De boerderijwinkel is het hele jaar geopend op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur. Op zondag is ze gesloten.

In het proeflokaal kunt u bijna het hele jaar terecht van 10:30 tot 18:00 uur.

In juli en augustus: 7 dagen per week

In september op wo do vr za en zo.

Oktober, november en december do vr za en zo

Een bezoek aan Wijnboerderij de Kleine Schorre is een aanbeveling waard.

Voor meer en actuele informatie kijk hier op de website van de Kleine Schorre