Kunstenaar en tekendocent Ina Brekelmans geeft de laatste zondagen van de maanden augustus en september een rondleiding en tekenworkshop rondom de tentoonstelling Veers Licht 2.0. in Museum Veere.

Zeeuws Licht

De tentoonstelling Veers Licht 2.0 is een samenwerking tussen Museum Veere en de Nederlandse Kring van Tekenaars (NKvT). De tekenaars die deelnemen aan de expositie, onder wie ook Brekelmans, lieten zich inspireren door het ‘Zeeuwse licht’, de haven, de omgeving en de historie van Veere.

Deelnemers tijdens de rondleiding

Blik op Veere

Tijdens een uitgebreid programma geeft Ina Brekelmans een toelichting op de werken die getoond worden in Veers Licht 2.0. Ina heeft zo haar eigen blik op Veere, het is de plek waar zij als kind al vaak te vinden was en het heeft daardoor een speciale plek in haar hart.

Ina Brekelmans zicht op haven

Licht vangen

In de tekenworkshop brengt zij haar liefde voor Veere over. Veere met haar tegenstellingen tussen natuur en architectuur, en haar licht/donkercontrasten. Dat effect wordt versterkt door het gebruik van wit potlood op zwart papier. Brekelmans vangt als het ware het licht met wit potlood en werkt het liefst ‘en plein air’. Om deze reden is het handig om een vissersstoeltje mee te nemen.

tekenen bij Veers licht

Programma


11:00 Rondleiding
12:30 Lunch
13:30 Workshop ‘Tekenen met Veers Licht
16:00 Einde

 

Kosten € 95,00 incl. entree museum, materialen en lunch.

Voor informatie belt/mailt u met Museum Veere 0118 – 435858 museum@museumveere.nl

 

Voor liefhebbers van tekenen en schilderen een must!