Omar Munie werd in 1986 geboren in Somalië. Hij ontwikkelde zich tot een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij inmiddels een bekende naam in de Nederlandse modewereld.

Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design.

Omar Munie

Vluchteling

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Zijn moeder zag graag dat Omar accountant zou worden, maar al op een jonge leeftijd ontdekte hij dat hij liever een creatief vak wilde leren, en met zijn handen wilde werken.

Collectie de Hofpas

 

 

Via modevakschool naar succes

Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Als snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn MBO opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op.

Al na een half jaar was hij te gast in televisieprogramma’s als Life & Cooking en RTL Boulevard. Hij vloog zelfs naar New York, waar hij aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen verkocht.

Tegenslagen

Niet alles is goud wat blinkt is een kreet die op Omar van toepassing is. Vanwege nierfalen moest hij geregeld dialyseren. In 2015 kreeg hij in het Leids Universitair Medisch Centrum een nieuwe nier. Hij herstelde hier volledig. Maar in 2018 sloeg het noodlot opnieuw toe en onderging hij opnieuw een niertransplantatie.

Niet te stoppen

 

Omar startte tijdens zijn schoolperiode zijn eigen bedrijf. Een jaar na de oprichting hiervan won hij de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en kreeg hij zijn eigen atelier in Rotterdam. Na deze prijs volgden er nog meer, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’ en ‘Meest innoverende ondernemer 2011’

 

Geruchtmakende verhuizingen

Later verhuisde hij naar de Binckhorstlaan in Den Haag. In 2018 verplaatste hij de winkel met steun van de gemeente Den Haag naar een Jugendstil-pand naast Paleis Noordeinde en kan hij zich buurman van koning Willem Alexander noemen.

Het nieuwe winkelpand – Foto AD

 

 

Nu, 14 jaar na oprichting van zijn bedrijf, heeft Omar door zijn ijzeren wil en doorzettingsvermogen zijn succes niet gestolen en mag hij vele grote namen aan zijn portfolio toevoegen.

Omar Munie is een inspiratiebron voor veel jonge ondernemers. Door zijn verhaal te beluisteren kan hij veel van die inspiratie overbrengen. Zijn lezing volgen kan een opstap zijn naar uw eigen succes.

 

 

 

 

 

15 februari – Stadhuismuseum Zierikzee

Meelstraat 6 – 8

4301 EC Zierikzee

0111 454 464

Inloop vanaf 15:30 uur

Begin lezing: 16:00 uur

Einde omstreeks 16:45 uur

Daarna kunt u napraten in het museumcafé (consumpties op eigen kosten)