Koudekerke, gelegen aan de zuidwestkust van Walcheren is een gezellig dorp. Een typisch kerkringdorp met huizen in een ring rond de kerk. Het dorp ligt een gebied vol weiden en akkers en hier en daar een vliedberg en een overgebleven bunker uit WO II.

Koudekerke ontstond rond 1060 in de nabijheid van drie vliedbergen. In de 17de eeuw kende Middelburg een enorme bloeiperiode. Rijke inwoners van deze stad trokken richting Koudekerke en lieten buitenplaatsen aanleggen. Ter Hooge en Huis der Broede zijn hiervan nog overgebleven.

Ter Hooge

Ter Hooge

Koudekerke is de grootste woonkern van de gemeente Veere waar het onder valt. Enerzijds valt het landelijke dorpsleven op. Maar daar tegenover staat het dynamische van een stad als Vlissingen.

Vanuit Koudekerke loopt de drie kilometer lange Strandweg naar Dishoek.

Dishoek was ooit een uitkijkpost. Het ligt tegen de voet van de duinen. Vanwege haar ligging is Dishoek een drukke toeristenplaats met vakantiehuizen, hotels en restaurants. Een groot contrast met het rustieke Koudekerke.

In WO II lieten de bezetters rond Koudekerke een landfront aanleggen. Veel bunkers en een tankgracht herinneren nog aan die tijd.

Heerlijke stranden en duinen

Heerlijke stranden en duinen – Foto Aren Admiraal

Koudekerke heeft aardig wat monumenten binnen haar grenzen. Bij het binnenrijden van het dorp vallen meteen de Immanuël- en Michaëlskerk op. Een mooie zaalkerk met een prominent klokkentorentje in het midden van het dak. Ook koren- en pelmolen de Lelie uit 1872 maakt indruk.

De Emanuels en Michaelskerk

De Emanuels en Michaelskerk

Koudekerke en Dishoek staan garant voor een koud glaasje op een terras, en restaurants waar u kunt genieten van streekgerechten, vaak rechtstreeks van het land of uit de zee.

Per fiets of te voet is Koudekerke een goed centraal punt om mooi Walcheren te ontdekken. Er is een goed netwerk van fietspaden en uitgestippelde routes.

Koudekerke en haar omgeving zijn zeker de moeite waard.

De boerderij

De boerderij

Wat u ook gaat doen in Koudekerke, op slechts drie kilometer van het strand kunt u dit luxe 2-persoons vakantieappartement huren en daarmee heeft u een prima uitvalsbasis gelegd. Lekker naar het strand en watersporten beoefenen of zonnebaden, lange fietstochten maken naar steden en dorpjes zoals Middelburg, Vlissingen, Oostkapelle en Veere, of erop uittrekken met uw paard en de mooie omgeving verkennen, het is allemaal mogelijk!

Rust en ruimte en vooral privacy

Rust en ruimte en vooral privacy

Dit schitterende 2-persoons appartement op de bovenverdieping vindt u tezamen met nog drie appartementen in een verbouwde schuur op het erf van een boerderij te Biggekerke op Walcheren. Alle appartementen zijn zeer ruim en luxe ingericht zodat u volop van uw vakantie kunt genieten.
De boerderij is gelegen op het platteland tussen Biggekerke en Koudekerke in, en biedt u een prachtig uitzicht over de prachtige duinen van de Zuidstranden. U kunt er echt genieten van de rust en de ruimte.

Vlakbij de boerderij bevindt zich een zoete watergang waar u niet alleen op karpers kunt vissen maar waar u ook heerlijk kunt genieten van de natuur en het spotten van vogels en andere dieren. In het voor- en najaar zijn er bijvoorbeeld reeën gesignaleerd.

Robuust en comfortabel

Robuust en comfortabel

De boerderij biedt u tevens de mogelijkheid om met uw paard op vakantie te gaan. De weilanden liggen direct rondom het erf en de weidegang voor uw paard is gegarandeerd. Wanneer u een box wenst dient u dit eerst aan te vragen. Prijzen zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Kom een heerlijke vakantie in Biggekerke beleven samen met partner, vriend of vriendin en geniet van al het moois dat Zeeland heeft te bieden.

De gezellige woonkamer

De gezellige woonkamer

Het appartement is met een oppervlakte van 60m2 heel ruim voor twee personen. Het is via de tuin te bereiken.

Het beschikt over een grote woonkamer met open keuken. Beide zijn heel comfortabel en compleet ingericht. In de woonkamer vindt u onder andere een zithoek en lcd-televisie. De keuken is uitgerust met een vier-pits kookstel, combimagnetron, koffiezetapparaat, koel/vries-combinatie, vaatwasser, broodrooster en waterkoker. De woonkamer kijkt uit over het erf en de weilanden.

De prettige slaapkamer

De prettige slaapkamer

Er is één slaapkamer welke voorzien is van een tweepersoons boxspring bed en een linnenkast.

De luxe badkamer heeft een inloopdouche en een dubbele wastafel. Het toilet bevindt zich in een aparte ruimte.

Buiten heeft u de beschikking over diverse tuinmeubelen, een picknicktafel en een barbecue. U hoeft nog enkel een lekker plekje in de grote tuin te kiezen om te gaan genieten.

Genieten op het terras

Genieten op het terras

Voor meer informatie en boekingen, kijk hier

Heerlijke achtertuin

Heerlijke achtertuin

Comfort staat voorop

Comfort staat voorop

Fris sanitair

Fris sanitair

Een uitnodiging?

Een uitnodiging?