Oostkapelle maakt onderdeel uit van de gemeente Veere op het mooie eiland Walcheren. Kijk hier voor meer informatie over Veere.  Het dorpje dankt haar naam aan een kapel die hier vroeger heeft gestaan. Dit was een zusterkapel van het kerkje dat op de plaats van het huidige Westkapelle heeft gestaan. Het westelijke zusje van Oostkapelle ontwikkelde in de Middeleeuwen zich als vestingplaats beter. Daardoor bleef Oostkapelle tot in de 20ste eeuw een boerendorp.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Oostkapelle in haar ontwikkeling Domburg en Zoutelande achterna en groeide uit tot een badplaats. De Noordzee en het prachtige duingebied liggen dan ook op heel korte afstand.

Strand Oostkapelle

Strand Oostkapelle

Oostkapelle is nu dan ook een levendig plaatsje met tal van activiteiten en markten. Het heeft een plezierig centrum waar het goed winkelen is, of gezellig zitten op een van de vele terrasjes.

Met de familie is het goed toeven aan een van de breedste en schoonste stranden van Nederland. Natuurlijk kun je je hier beperken tot een dagje luieren, zonnebaden en tussentijds even afkoelen in het verfrissende water. Maar ook surfen, paardrijden en vliegeren zijn voor de meer actievelingen niet te onderschatten mogelijkheden.

Het strand heeft de kwalificatie “Blauwe Vlag” wat betekent dat het voor kinderen een veilige plek is om te spelen.

Strand en zee bij Oostkapelle

Strand en zee bij Oostkapelle

Oostkapelle ligt temidden van prachtige natuurgebieden zoals “De Manteling” en kijk hier  voor het duin- en waterwingebied “de Oranjezon”.

Deze goed beschermde natuurgebieden tussen schilderachtige dorpjes, verbonden door kronkelige paadjes en weggetjes, worden wel de Tuin van Walcheren genoemd.

Kasteel Westhove

Kasteel Westhove

Tussen Domburg en Oostkapelle ligt het natuurgebied de Manteling, een overgangsgebied tussen zout en zilt. Het gebied bestaat uit bossen, duinen en strand. Staatsbosbeheer heeft hier fijne wandelroutes uitgezet. In het bos ligt het Kasteel van Westhove. Maar een bezoek aan het natuur en landschap museum Terra Maris mag u zeker niet overslaan. Kijk hier voor meer over Terra Maris.

In de bossen, vlak bij het strand

In de bossen, vlak bij het strand

Vanuit Oostkapelle bent u al snel in grotere, maar historische steden als Veere of Middelburg. Kortom, u gaat op vakantie in een omgeving waarin u zich geen moment hoeft te vervelen.

Gezellig chalet

Gezellig chalet

Voor een optimale gezinsvakantie kunt u hier in Oostkapelle dit 4-persoons vakantiechalet met sauna huren op het rustig gelegen en kindvriendelijke vakantiepark Burgvliet in Oostkapelle op Walcheren. Het is slechts 800 meter van het Noordzeestrand verwijdert, heeft een omheinde tuin en u mag maximaal twee honden meenemen, hiermee is het zowel kindvriendelijk als ook huisdiervriendelijk.
De nabijheid van het strand biedt u vele uren waterpret en volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen.

Met kindvriendelijke speeltuin

Met kindvriendelijke speeltuin

Vanuit het vakantiepark heeft u een prachtig uitgangspunt om het mooie Walcheren te ontdekken, er zijn zeer veel uitgezette fiets- en wandelroutes welke u leiden door bos en duinen, naar onder andere Domburg, Veere en Middelburg. Maar Oostkapelle zelf heeft ook zeer veel te bieden, het heeft een heel gezellig centrum met meerdere restaurants en leuke terrasjes.

Heerlijk zonnig terras

Heerlijk zonnig terras

De woonkamer is knus ingericht met een zithoek, televisie, eethoek en radio. In de keuken vindt u onder andere een vier-pits kookstel, combimagnetron, koelkast, koffiezetapparaat en vaatwasser.

Prima bedden

Prima bedden

Er zijn twee slaapkamers met elk twee éénpersoonsbedden en een linnenkast.
De badkamer is uitgerust met een douche, wastafel en toilet.
Verder is er centrale verwarming, gratis internet en kinderstoel.

Uw eigen sauna

Uw eigen sauna

Buiten heeft u in de omheinde tuin een gemeubileerd terras met zonnescherm en een sauna.

Zoekt u een vakantiechalet voor maximaal vier personen twee honden, waarbij u verzekerd bent van rust, natuur en het strand kom dan gezellig naar dit vakantiepark in Oostkapelle!

Voor meer informatie en boeken, kijk hier.

Bungalowpark Burgvliet

Bungalowpark Burgvliet

Goed onderhouden en modern ingericht

Goed onderhouden en modern ingericht

Licht, lucht en ruimte

Licht, lucht en ruimte

Voor een relaxte vaklantie

Voor een relaxte vaklantie