Oostkapelle maakt onderdeel uit van de gemeente Veere op het mooie eiland Walcheren. Kijk hier voor meer informatie over Veere.  Het dankt haar naam aan een kapel die hier vroeger heeft gestaan. Dit was een zusterkapel van de kapel die op de plaats van het huidige Westkapelle heeft gestaan. Het westelijke zusje van Oostkapelle ontwikkelde zich in de Middeleeuwen als vestingplaats beter. Daardoor bleef Oostkapelle tot in de 20ste eeuw een boerendorp.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Oostkapelle in haar ontwikkeling Domburg en Zoutelande achterna en groeide uit tot een badplaats. De Noordzee en het prachtige duingebied liggen dan ook op heel korte afstand.

Oostkapelle is nu dan ook een levendig plaatsje met tal van activiteiten en markten. Het heeft een plezierig centrum waar het goed winkelen is, of gezellig zitten op een van de vele terrasjes.

Met de familie is het goed toeven aan een van de breedste en schoonste stranden van Nederland. Natuurlijk kun je je hier beperken tot een dagje luieren, zonnebaden en tussentijds even afkoelen in het verfrissende water. Maar ook surfen, paardrijden en vliegeren zijn voor de meer actievelingen niet te onderschatten mogelijkheden.

Het strand heeft de kwalificatie “Blauwe Vlag” wat betekent dat het voor kinderen een veilige plek is om te spelen

Wandelen in de manteling - © Aren Admiraal

Wandelen in de manteling – © Aren Admiraal

Oostkapelle ligt temidden van prachtige natuurgebieden zoals “De Manteling” en kijk hier  voor het duin- en waterwingebied “de Oranjezon”.

Deze goed beschermde natuurgebieden tussen schilderachtige dorpjes, verbonden door kronkelige paadjes en weggetjes, worden wel de Tuin van Walcheren genoemd.

Wandelen en fietsen

Wandelen en fietsen

Tussen Domburg en Oostkapelle ligt het natuurgebied de Manteling, een overgangsgebied tussen zout en zilt. Het gebied bestaat uit bossen, duinen en strand. Staatsbosbeheer heeft hier fijne wandelroutes uitgezet. In het bos ligt het Kasteel van Westhove. Maar een bezoek aan het natuur en landschapmuseum Terra Maris mag u zeker niet overslaan. Kijk hier   voor meer over Terra Maris.

Kasteel Westhove

Kasteel Westhove

Vanuit Oostkapelle bent u al snel in grotere, maar historische steden als Veere of Middelburg. Kortom, u gaat op vakantie in een omgeving waarin u zich geen moment hoeft te vervelen.

In dit zalige plaatsje, op het akkerbouwbedrijf van de eigenaar, kunt u een nette en sfeervolle 4-persoons stacaravan huren. Voor de stacaravan is er een kleine speeltuin waar de kinderen zich kunnen uitleven en in de zomer zet de eigenaar een zwembad van circa vijf meter neer, waarvan u tegen een kleine vergoeding gebruik mag maken. Verder heeft u ook nog de mogelijkheid om uw paard mee te nemen op vakantie, er zijn stallen en weiden beschikbaar

Rust en ruimte bij de boer

Rust en ruimte bij de boer

De stacaravan heeft een woonkamer met een prettige zithoek en een ruime eettafel. Er is satelliettelevisie. Voor de wat frissere avonden is er een gaskachel en voor de gezelligheid zijn er enkele spelletjes aanwezig.

De knusse zithoek

De knusse zithoek

De open keuken is onder andere uitgerust met een vier-pits kookstel, koffiezetapparaat, koel/vriescombinatie, magnetron en waterkoker.

Ruimte genoeg in de keuken

Ruimte genoeg in de keuken

Er zijn twee slaapkamers waarvan de eerste is voorzien van een tweepersoonsbed en de andere slaapkamer heeft twee éénpersoonsbedden. In 2015 zijn alle matrassen vernieuwd. De hygiënische badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Slaapkamer 1

Slaapkamer 1

Er is geen internet en er zijn geen kinderbed en kinderstoel aanwezig. U kunt gratis gebruik maken

van de wasmachine en wasdroger van de eigenaar.

Om de caravan is een niet omheinde tuin met gemeubileerd terras en parasol. U heeft een eigen parkeergelegenheid. Op het erf is er een kleine speeltuin.

Voor meer informatie en boekingen over deze leuke locatie, kijk hier:

De Eethoek

De Eethoek

Slaapkamer 2

Slaapkamer 2

Frisse badkamer

Frisse badkamer

Relaxen in de eigen tuin

Relaxen in de eigen tuin