Oostkapelle maakt onderdeel uit van de gemeente Veere op het mooie eiland Walcheren. Kijk hier voor mee informatie over Veere. Het dorpje dankt haar naam aan een kapel die hier vroeger heeft gestaan. Dit was een zusterkapel van het kerkje dat op de plaats van het huidige Westkapelle heeft gestaan. Het westelijke zusje van Oostkapelle ontwikkelde in de Middeleeuwen zich als vestingplaats beter. Daardoor bleef Oostkapelle tot in de 20ste eeuw een boerendorp.

Vergeet niet Kasteel Westhove te bezoeken.

Vergeet niet Kasteel Westhove te bezoeken.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Oostkapelle in haar ontwikkeling Domburg en Zoutelande achterna en groeide uit tot een badplaats. De Noordzee en het prachtige duingebied liggen dan ook op heel korte afstand.

Oostkapelle is nu dan ook een levendig plaatsje met tal van activiteiten en markten. Het heeft een plezierig centrum waar het goed winkelen is, of gezellig zitten op een van de vele terrasjes.

Met de familie is het goed toeven aan een van de breedste en schoonste stranden van Nederland. Natuurlijk kun je je hier beperken tot een dagje luieren, zonnebaden en tussentijds even afkoelen in het verfrissende water. Maar ook surfen, paardrijden en vliegeren zijn voor de meer actievelingen niet te onderschatten mogelijkheden.

Het strand heeft de kwalificatie “Blauwe Vlag” wat betekent dat het voor kinderen een veilige plek is om te spelen.

Oostkapelle ligt temidden van prachtige natuurgebieden zoals “De Manteling” en kijk hier voor het duin- en waterwingebied “de Oranjezon”.

Deze goed beschermde natuurgebieden tussen schilderachtige dorpjes, verbonden door kronkelige paadjes en weggetjes, worden wel de Tuin van Walcheren genoemd.

Heerlijk wandelen in de natuur

Heerlijk wandelen in de natuur

Tussen Domburg en Oostkapelle ligt het natuurgebied de Manteling, een overgangsgebied tussen zout en zilt. Het gebied bestaat uit bossen, duinen en strand. Staatsbosbeheer heeft hier fijne wandelroutes uitgezet. In het bos ligt het Kasteel van Westhove. Maar een bezoek aan het natuur en landschapmuseum Terra Maris mag u zeker niet overslaan. Kijk hier voor meer over Terra Maris.

Vanuit Oostkapelle bent u al snel in grotere, maar historische steden als Veere of Middelburg. Kortom, u gaat op vakantie in een omgeving waarin u zich geen moment hoeft te vervelen.

Op slechts enkele kilometers van het Noordzeestrand verwijderd en vlakbij het Veerse Meer kunt u dit leuke 4-persoons vakantiechalet huren. U vindt het chalet op een rustige mini-camping vlakbij het ook erg in trek zijnde Oostkapelle en Serooskerke. Voor de kinderen is er een kinderspeelplaats met onder andere schommels, wip en glijbaan en bij slecht weer is er een overdekte speelruimte. Voor de iets oudere kinderen is er een apart speelveld met een grote trampoline, voetbalveld en volleybalveld.
De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie fietstochten en fijne wandelingen, er zijn meerdere routes uitgezet welke u door het mooie landschap en langs pittoreske dorpjes leiden.

Spelen met de golven

Spelen met de golven

Het Veerse Meer staat garant voor vele uren waterpret met al zijn mogelijkheden om er diverse watersporten te beoefenen, maar evengoed kunt u er heerlijk relaxen en zonnebaden.
Kom dus snel een fantastische vakantie beleven en huur dit leuke chalet op deze gezellige mini-camping nabij Oostkapelle.

Het chalet is van alle gemakken voorzien. In de woonkamer treft u een zitbank, kabeltelevisie, dvd-speler en eethoek. De keuken is uitgerust met onder andere een vier-pits kookstel, koffiezetapparaat, koel/vriescombinatie en waterkoker.

Een knusse woonkamer

Een knusse woonkamer

Er zijn twee slaapkamers, de eerste is uitgevoerd met een tweepersoonsbed, de tweede met twee éénpersoonsbedden.
De badkamer is uitgerust met een douche en wastafel. Er is een apart toilet.

Prettige slaapkamers

Prettige slaapkamers

Verder is er een gaskachel en gratis internet en kunt u bedlinnen, handdoeken, een kinderbed en een kinderstoel huren indien gewenst.

Buiten heeft u een door een heg omheinde tuin (er is geen hek) met gemeubileerd terras, parasol en barbecue.  U heeft tevens een eigen parkeergelegenheid.

Dit chalet heeft alles om er een perfecte vakantie in door te brengen.

Voor meer informatie en boekingen, kijk hier.

Gegarandeerde nachtrust

Gegarandeerde nachtrust

Fris sanitair

Fris sanitair

Gezellig eigen terras

Gezellig eigen terras

Speelgelegenheid genoeg

Speelgelegenheid genoeg