Colijnsplaat  ligt aan de noordzijde van Noord-Beveland vlak bij de Zeelandbrug en het Nationaal park de Oosterschelde waar u onder andere wandel- of fietstochten kunt maken door het prachtige landschap of een natuur vaartocht over het water. Verder zijn er allerlei watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen, duiken en kitesurfen maar op het strand kunt u ook vliegeren of paardrijden en bij mooi weer natuurlijk heerlijk zonnebaden. Hier kunt u meer info over Noord-Beveland vinden.

Voorstraat in Colijnsplaat

Voorstraat in Colijnsplaat

De historische stadjes Zierikzee, Veere, Brouwershaven en Bruinisse staan garant voor sfeer en gezelligheid en zijn allen zeer eenvoudig te bereiken vanuit Colijnsplaat voor een gezellig dagje uit. De hoofdstad van het eiland Schouwen-Duiveland, Zierikzee, heeft door de opbrengsten van de handel, nijverheid en visserij een rijk verleden opgebouwd en dat toont zich in de vele monumenten.

Lievens Monstertoren in Zierikzee

Lievens Monstertoren in Zierikzee

Het Poortencomplex, de Grote Kerk, de Dikke Toren en de haven zullen u zeker kunnen bekoren. Maar daarnaast is Zierikzee bovenal een gezellige stad met vele terrasjes en winkeltjes. Ook zijn hier mooie Musea zoals het Stadhuismuseum  en Museumhaven Zeeland.

Colijnsplaat is de thuishaven voor de vissersvloot en iedere week is er een veiling op de Vismijn, die zeker een bezoekje waard is, evenals de moderne jachthaven. In het centrum vindt u tal van gezellige winkeltjes en mooie huizen.

Het verleden van Colijnsplaat Gaat terug tot aan het begin van onze jaartelling. Rond het jaar 200 was het al een havenplaats. Diep vanuit het binnenland, Duitsland en zelfs Zwitserland, kwamen kleine schepen aan gevaren om vanuit Colijnsplaat de oversteek te maken naar ‘Britannia’. Voor ze vertrokken, maar ook bij terugkeer werden er dankoffers gebracht aan de godin Nehalennia. Vaak bestonden deze offers uit altaarstukken.

In 1974 vonden vissers uit Tholen een van deze altaarstukken. De wereld van de archeologie raakte in extase. Maanden werd er gezocht naar meer van deze uitzonderlijke stenen beeldhouwwerkjes. Uiteindelijk weerden er meer dan 100 stukken van ruim 1500 jaar oud boven water gehaald.  Ter herinnering aan deze godin is in Colijnsplaat een replica van een tempel, gewijd aan Nehalennia gebouwd.

Replica van de tempel voor Nehalennia

Replica van de tempel voor Nehalennia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals veel Zeeuwse plaatsen werd ook Colijnsplaat geraakt door de watersnoodramp in 1953. Colijnsplaat werd als door een wonder gespaard. In de dijk werd een groot gat geslagen. Met man en macht probeerde de inwoners met planken het gat te dichten. Vergeefs. De kracht van het water bleek te groot. Maar een schip was in de haven los geslagen en dreef langzaam naar het gat in dijk. Langzaam kwam het schip in de lengterichting in het gat terecht. De golven sloegen het schip steeds steviger in het gat, waardoor dit geheel werd gedicht en Colijnsplaat voor het ergste werd behoed.

Ter herinnering aan ‘Het Wonder van Colijnsplaat’ werd een monument opgericht met de naam Houwen Jongens.

Houwen Jongens

Houwen Jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het centrum van het dorp Colijnsplaat staat dit geschakelde vakantiehuis. Het is beschikbaar voor maximaal 5 personen. Maximaal twee honden zijn toegestaan.

Huis in een gezellig straatje

Huis in een gezellig straatje

Het huis is zeer rustig gelegen en door de aanwezigheid van een traplift ook geschikt voor mindervaliden. De woonkamer is leuk makkelijk ingericht. De tuin is volledig omheind zodat kinderen en huisdieren heerlijk buiten kunnen spelen.

De huiskamer

De huiskamer

De keuken is uitgerust met onder meer een Senseo koffiezetapparaat, broodrooster, vrieskist, koelkast, magnetron, sinaasappelpers, waterkoker, vaatwasser, grill en vier-pits kookstel. Er zijn zowel een wasmachine als een wasdroger aanwezig.

De complete keuken

De complete keuken

De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet.
Op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers. De eerste heeft twee éénpersoonsbedden en de tweede slaapkamer heeft een éénpersoonsbed en een tweepersoons slaapbank. Er zijn meerdere linnenkasten beschikbaar.

 

Buiten heeft u een volledig omheinde tuin welke is uitgerust met tuinstoelen, parasol, zonnescherm, barbecue, picknicktafel en ligstoelen. Tevens is er achterin de tuin een schuur welke u achterom kunt bereiken voor het plaatsen van fietsen.

De ruime tuin

De ruime tuin

Noord-Beveland en Colijnsplaat, met in de onmiddellijke omgeving leuke plaatsjes als Kats, Wissenkerke en Kamperland is een uitnodiging voor een geweldige vakantie. Dit huis kan alles compleet maken.

Voor meer informatie en boeken, kijk hier.

Uitrusten en genieten

Uitrusten en genieten

Smakelijk eten

Smakelijk eten

Goed bedje

Goed bedje

Zonnig terras

Zonnig terras