Burgh-Haamstede ligt in het noorden van Zeeland en in het westen van het eiland Schouwen-Duiveland, dat u hier verder kunt leren kennen. Net als in andere delen van de provincie Zeeland zijn de prachtige stranden niet versteend tot promenades, parkeerplaatsen en lange rijen van hoge gebouwen. Het golvende zandheuvellandschap – inclusief zandverstuivingen, valleien en duinweiden – worden bijna overal verklaard tot (gecertificeerd) natuurgebied. Jaar na jaar wordt in deze speelse uithoek van water en land de meeste zonuren in Nederland gemeten.

Natuurstrand bij her verklikkerpad.

Natuurstrand bij het verklikkerpad.

Burgh en Haamstede zijn beter bekend als Burgh-Haamstede. Burgh en Haamstede zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden en ze vormen samen een prachtige plaats om een langere tijd te verblijven. Alle accommodaties liggen in een bosrijke omgeving, dicht bij het strand. Je vindt hier alle soorten verblijfstoerisme. Er is voor ieder wat wils. Kijk hier eens voor meer informatie over Burgh-Haamstede.

Strand bij Burgh-Haamstede

Strand bij Burgh-Haamstede

Het strand van Burgh-Haamstede is enorm uitgestrekt. Een mooie kustplaats met circa 17 kilometer zandstrand. Bij de Verklikkerduinen wordt het zelfs honderden meters breed. Volgens meteorologen heeft de provincie Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van Nederland.

De stranden zijn schoon en zijn verdeeld in verschillende secties. Zo is er een familiestrand, een watersportstrand, een luxe strand en een natuurstrand. Er is keuze genoeg. In deze kustplaats zult u zeker een strand vinden dat aan uw wensen voldoet. Er zijn speciale regels voor al deze stranden, die ervoor moeten zorgen dat bezoekers er veilig en op een plezierige manier aan recreatie kunnen doen. Deze regels en strandsecties worden genoemd op borden die op iedere strandopgang zijn geplaatst.

Leuk om te bekijken is het vliegveld. Haamstede was in 1930 het eerste vliegveld waarop de KLM vanaf Waalhaven lijndiensten onderhield. De lijn werd later doorgetrokken naar Knokke in België. Rijke Rotterdammers maakten hiervan gebruik om hier hun geld te vergokken in de casino’s. Deze lijndienst werd dan ook al snel het ‘Miljonairslijntje’ genoemd.

Het voormalige KLM gebouw

Het voormalige KLM gebouw

Vlak bij het vliegveld staat de vuurtoren Wester-Schouwen. Deze toren is gebouwd in 1837 en met zijn hoogte van 58 meter is het een van de hoogste van Nederland. De toren is bekend vanwege de witte en rode spiraalvormige beschildering die speciaal werd aangebracht als waarschuwing voor vliegtuigen. Deze toren is later gebruikt als afbeelding op het toenmalig bankbiljet van 250 gulden.

De omgeving van Burgh-Haamstede nodigt uit tot het maken van uitstapjes. Daarbij zijn bezoeken aan de historische steden zoals Brouwershaven  en Zierikzee niet over te slaan.

Het comfortabele chalet

Het comfortabele chalet

In deze heerlijke omgeving staat een mooi vakantie chalet voor 4 personen. Dit bevindt zich aan zee op een gezellig familiepark met onder andere een kampwinkel en wasserette en een recreatieprogramma tijdens de mei en zomervakantie. Het chalet is geschikt voor maximaal 4 personen en is voorzien van onder meer een gezellige woonkamer en twee slaapkamers. Buiten heeft u een omheinde tuin met overdekt terras.

Overdekt terras

Overdekt terras

Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt en voor iedere gast ligt er een handdoekenpakket klaar. De omgeving met haar brede stranden, prachtige duin- en bosgebieden en vele pittoreske dorpjes zijn ideaal voor het maken van heerlijke fietstochten of mooie wandelingen. U heeft er zowel de Noordzee, het Grevelingenmeer als de Oosterschelde in de nabijheid waardoor u zeer veel mogelijkheden heeft voor het beoefenen van watersport en het beleven van een hoop strandplezier.

Zithoek

Zithoek

In de woonkamer vindt u een gezellige zithoek met televisie, radio en enkele boeken. De keuken is uitgevoerd met onder andere een vier-pits kookstel, combimagnetron, koffiezetapparaat, koel/vriescombinatie en waterkoker.

Keuken van alle gemakken voorzien

Keuken van alle gemakken voorzien

Er zijn twee slaapkamers waarvan de eerste is uitgevoerd met tweepersoonsbed en de tweede met twee éénpersoonsbedden. De badkamer is uitgerust met een douche, wastafel en een toilet. Er is ook nog een apart toilet. Verder heeft u er een gaskachel en gratis internet. Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt.

Buiten heeft u een omheinde tuin met gemeubileerd, overdekt terras. Tevens heeft u er een picknicktafel, bolderkar, parasol en barbecue tot uw beschikking. U heeft er ook eigen parkeergelegenheid.

Buiten zithoek

Buiten zithoek

Wilt u ontspannen van uw vakantie aan zee in Burg-Haamstede genieten dan kunt u zeker dit leuke vakantiechalet huren. U heeft er volop privacy.

Voor meer informatie en boekingen, klik hier.

Gezellige slaapkamer

Gezellige slaapkamer

De tweede slaapkamer

De tweede slaapkamer

Leuk interieur

Leuk interieur

Hygienisch sanitair

Hygienisch sanitair

Opberghokje met BBQ

Opberghokje met BBQ