Het herkenbare WiFi-logo

Het herkenbare WiFi-logo

Altijd online en bereikbaar zijn wordt voor veel mensen steeds belangrijker.74% van alle reizigers neemt een smartphone en 31% neemt een tablet mee op vakantie. Even een appje doen of een fotootje versturen, men kan niet meer zonder. Leuk, maar hoe zit het eigenlijk met de bereikbaarheid en beschikbaarheid?

HomeToGo is wereldwijd de grootste zoekmachine voor vakantieverblijven en vakantieaccommodaties. Deze onderneming heeft maar liefst 4,3 miljoen accommodaties in Europa en de internetvriendelijkheid per land in kaart gebracht.

Merkwaardig en onverwacht genoeg staan de meest internet-vriendelijke vakantiehuizen in Oost Europa. Met name Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland scoren hoog.

Van de 42 onderzochte Europese landen staat Nederland op de 10de plaats. Wel het hoogst genoteerde West Europese land.

We moeten altijd bereikbaar zijn.

We moeten altijd bereikbaar zijn.

Voor Nederland werd het bereik per provincie uitgerekend. In Groningen, met 92% is het voor verhuurders blijkbaar geen probleem om vast internet aan te bieden. Utrecht staat op een goede 2de plaats met 90%.

De beschikbaarheidskaart van Nederland

De beschikbaarheidskaart van Nederland

 

 

 

 

 

 

Zeeland staat samen met Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Overijssel en Drenthe op een gedeelde 3de plaats met 89%

Flevoland schoort het slechtst van alle provincies met 74%.

Dit is geen slecht resultaat, maar voor een groot aantal eigenaren van vakantieaccommodaties misschien een reden om een tandje bij te steken?

Voor meer info: HomeToGo