De term consultant is afgeleid van het Latijn en betekent beraadslagen. Een consultant is een professional die deskundig advies geeft, elk op zijn of haar specifiek terrein. De gebieden waarop we de meeste consultants tegenkomen zijn:

Beveiliging (elektronisch en fysiek – Management – Onderwijs – Accountancy – Recht – Human Resources – Marketing – Financiën – Engineering en Wetenschap.

De weg naar succes

De weg naar succes

 

Een consultant is een expert of een ervaren professional op een specifiek vak- of wetenschapsgebied en beschikt over een brede kennis van het onderwerp.

De reeks van terreinen van deskundigheid gedekt door de term ‘consultant’ is breed. Een van de meest voorkomende typen is de management consultant. Algemeen gesteld is een consultant bezig te helpen met het vinden van oplossingen voor specifieke problemen en deze in het kort te beschrijven.

Een veel voorkomende misvatting is dat het inhuren van een consultant duur is. In de praktijk blijkt dat het werk van een goede consultant voordelen oplevert en het geld meer dan waard is.

 

Op weg naar meer succes

Binnen en Buiten Advies