Zeeland Culinair

Zeeland Culinair

Wie Zeeland zegt denkt op het gebied van eten, vaak meteen aan mosselen. En terecht. Mosselzaad wordt in mosselpercelen uitgezet, waar ze na twee jaar worden opgevist en te koop worden aangeboden op de enige mosselveiling van Nederland, in Yerseke.

Oh ja, oesters komen ook uit Zeeland. Ook dat is bekend bij veel mensen. Maar vaak houdt het dan op. Jammer, Zeeland heeft op culinair gebied zoveel meer te bieden.

Om te beginnen bestaat de Zeeuwse keuken uit een combinatie van zilte en zoete smaken. Samengesteld uit al het goede wat de zee ons kan geven, samen met heerlijke streekprodukten.

Het zilte bestaat uit verse vis, oesters, mosselen en Oosterscheldekreeft. Maar bent u bekent met lamsoor en/of zeekraal?

Wist u dat Zeeland haar eigen heerlijke bieren brouwt? In Zeeland één van de grootste wijngaarden van Nederland ligt? Kent u de zeewier jenever?

Heeft u als eens geproefd van het Zeeuwse schapenvlees? Het Noord-Bevelam is een heel bijzonder streekproduct.

En dan de bolus, de Zeeuwse babbelaar en de chocolade, het Noord-Bevelandertje.

 

Zeeland is trots op haar eigen streekproducten. Daarom staat achter elk kwaliteitsproduct uit zee of van het land het keurmerk Zeker Zeeuws®. De producten en diensten uit zee en van het land met een gegarandeerde Zeeuwse herkomst verdienen het (h)erkent te worden. Zeker Zeeuws® garandeert door haar keurmerk de authenticiteit van het Zeeuwse product. Iets om in de gaten te houden.

Stichting Lekker Regionaal Product is een cooperatief netwerk van Zeeuwse ondernemers met passie voor de streekproducten van het land en uit de zee. Deze stichting zet zich in voor de promotie en verbetering van de toegankelijkheid tot de regionale producten. De stichting wil meer streekproducten op de kaart, in het schap en op het bord krijgen.Culinair

Wat houdt dat allemaal in op het gebied van de Zeeuwse keuken en snoeperijen? Op onderstaande pagina’s laten we u kennis maken met al het goede van het leven. Kijk ook eens op:

http://www.proefenbeleefzeeland.nl/