Test uw kennis, vindt de juiste antwoorden en win de leukste Zeeuwse prijzen.

Onze eerste Zeeland Quiz sloeg aan. We hebben talloze oplossingen binnengekregen. Toch hebben wede indruk dat de vragen niet de meest eenvoudige waren. Toch waren alle antwoorden op onze website terug te vinden. Ook deze keer weer. Het is alleen een kwestie van de juiste hulpmiddelen gebruiken.

Dat geldt ook voor de tweede Quiz. Weer hebben we 10 vragen bedacht. Bij een juiste oplossing maakt u ook deze keer weer kans een typische Zeker Zeeuwse prijs te winnen.

Deze keer bestaat de prijs uit een fles originele Oyester44 Vodka. Een bijzonder gedistilleerd op basis van oesters en andere Zeeuwse ingrediënten. Deze prijs is ter beschikking gesteld door Chris Liebau die deze wel heel speciale en inmiddels al meermaals internationaal onderscheiden wodka heeft ontwikkeld en in de markt gezet.

We wensen u weer veel succes!

 

 1. Vraag 1

  Wie waren de tekstdichter en de componist van het Zeeuwse Volkslied?

   

 2. Vraag 2

  In welk museum op Schouwen-Duiveland ligt een goed geconserveerde ringburgwal?

   

 3. Vraag 3

  In  een, tot pension verbouwd pand, woonde ooit een beroemd waterbouwkundige. Wie was dat en wat is de naam van het pension?

   

 4. Vraag 4

  Een Zeeuwse voetballer had maling aan protocol. Tijdens het voorstellen aan een wereldberoemde filmster kuste hij haar vol op de mond. Wie was die voetballer en wie de actrice?

   

 5. Vraag 5

  Op 17 september van dit jaar werden de Nederlandse kampioenschappen oestersteken gehouden. In welke plaats gebeurde dit en wie was de winnaar?

   

 6. Vraag 6

  In Zeeland zijn tal van begraafplaatsen. Zo is er een voor Sefarische Joden. In welk jaar werd deze gesticht en waar ligt deze begraafplaats?

   

 7. Vraag 7

  De gemeente Veere ontstond uit een samenvoeging van een aantal gemeenten. Wanneer vond deze gemeentelijke herindeling plaats en uit hoeveel vroegere gemeenten bestaat de Gemeente Veere?

   

 8. Vraag 8

  Bij de aanleg van de Philipsdam veranderde de omgeving. Het resultaat was onder andere het ontstaan van een klein maar heel bijzonder natuurgebied. In welk jaar waren alle werkzaamheden aan de Philipsdam afgerond en welk natuurgebied bedoelen we?

   

 9. Vraag 9

  De naam van Reimond Kimpe is onlosmakelijk verbonden met Middelburg. Toch is dat niet juist. Waar werd Kimpe geboren en was zijn geboortedatum?

   

 10. Vraag 10

  De Duitse kunstenaar Gunther Demnig bedacht dat er een monument moest komen om de slachtoffers van het  nationaal socialisme te herdenken, verspreid over heel Europa.

  In welke Zeeuwse plaats kan men iedere dinsdag een stadwandeling maken, onder begeleiding van een gids, langs een van deze monumenten en hoe heet het monument?

Uw antwoorden

1 + 7 =