Test uw kennis, vindt de juiste antwoorden en win de leukste Zeeuwse prijzen.

Vanaf nu zullen we regelmatig een quiz op Zalig-Zeeland plaatsen. We stellen u tien vragen. De antwoorden hierop kunt u terug vinden op onze website. Het is dus niet alleen een kwestie van weten, maar ook zoeken.

Is het de moeite waard om deze quiz mee te spelen? Dat ligt aan u. U bent een half uurtje leuk bezig en leert daardoor meer over de zonnigste provincie van ons land.
Na het oplossen van de 10 vragen stuurt u de antwoorden in via het onderstaand formulier.

Maandelijks worden onder de goede inzenders aardige prijzen verloot. Wat houdt u tegen om deze eerste quiz op te lossen en in aanmerking te komen voor ‘Het Zeeuwse Mosselkookboek, geschreven door Bart van Olphen – culinair expert en schrijver en medeoprichter van Fish Tales.
Het boek is ter beschikking gesteld door de Stichting Zeker Zeeuws® die garant staat voor de kwaliteit van gegarandeerd Zeeuwse Producten

Veel succes

Vragen

  1. Wat is de volledige naam van de Zeeuwse wielrenner die als eerste Nederlander een etappe in de Tour de France wist te winnen en in welk jaar was dat?
  2. Onlangs vond het Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats. De winnaar van deze wedstrijd gaat ons land vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen. Waar vinden deze plaats?
  1. Reinaert de Vos was een ware boef. Zijn geschiedenis is genoegzaam bekend en zijn avonturen speelden zich voor een deel af in Zeeland. Welke Zeeuwse stad noemt zich daarom Reinaertstad?
  1. Mario Acerboni is de naam die is gegeven aan een prestigieuze fotoprijs. Welke Zeeuwse fotograaf won de prijs drie keer nationaal en haalde een keer brons internationaal?
  1. Al enige jaren leeft een Zeeuwse stad naar een hoogtepunt in haar geschiedenis. Dit evenement wordt mede opgeluisterd door de toneelgroep de Rederijkers. Welk evenement zoeken we hier?
  1. Landgoed Hoogeduin werd ooit voor een bijzonder lage prijs te koop aangeboden. Door dit aan te kopen was de basis gelegd voor een vereniging tot bescherming van de natuur. Welke organisatie werd in elk jaar opgericht?
  1. Zeeland heeft, te weinig bekend, haar eigen universiteit. Deze bevindt zich in de Zeeuwse hoofdstad. Als naam heeft men gekozen voor de naam van een voormalig Amerikaans president met Zeeuwse roots. Hoe heet deze universiteit?
  1. Ergens in Zeeland bevindt zich een voormalige jeugdherberg met een lange voorgeschiedenis. Deze is gebouwd als ‘Het Kamp’ als huisvesting voor arbeiders die zich inzetten tijdens de bouw van de Deltawerken. Hoe heet deze accommodatie nu en waar bevindt deze zich?
  1. De opening van het Kanaal van Gent naar Terneuzen wordt gedateerd op 18 november 1827. Toch is het kanaal al veel ouder. Welke Keizer gaf opdracht tot het graven van dit kanaal en op welke datum begonnen de werkzaamheden?
  1. Zalig-Zeeland is een snel groeiende website. Ze is ook ontdekt door verschillende media, waaronder de publieke omroep. In welk TV programma werd de naam uitgebreid in beeld gebracht?

Uw antwoorden

12 + 3 =