Test uw kennis, vindt de juiste antwoorden en win de leukste Zeeuwse prijzen.

Hierbij de opgaven van de Zeeland-Quiz nummer 3. Alle antwoorden zijn weer terug te vinden op onze website. Bij goed gebruik van de searchbalk rechts bovenaan de home-page kost het echt niet zo veel moeite om de antwoorden te achterhalen. Omdat u door de hele website wordt geleid, steekt u ook nog eens veel op van onze provincie.

 

De prijs die onder de goede inzenders wordt verloot is dit keer een paar prachtige zilveren oorknopjes in de vorm van mosselschelpjes t.w.v. € 29,50. Ze werden ter beschikking gesteld door Esmeralda Kreuk. Een begenadigd juwelenontwerpster uit Bruinisse. Ga eens kijken op haar website: www.esmeraldasieradenatelier.nl

 

Wij wensen u veel succes met het oplossen de derde quiz.

 

  1. Welke Zeeuwse admiraal nam, op welke datum, Suriname voorgoed in voor Zeeland
  2. Welke Zeeuwse wielerronde werd al meer dan 70 keer georganiseerd en noem twee beroemde Nederlandse vrouwen die zich tot winnaar konden kronen?
  3. Welk museum in Zierikzee opende in 2012 haar deuren en gaat dit jaar door gebrek aan ruimte al verhuizen. Wie was de drijvende kracht achter de oprichting?
  4. De Zeeuwse VVV heeft veel wandelroutes uitgezet. Een aantal daarvan, verdeeld over Zeeland, heeft een bijzondere kwalificatie gekregen. Hoe heten deze routes en hoeveel van hen hebben dit predicaat?
  5. Zeeland is relatief nog niet zo lang bewoond wordt aangenomen. Toch heeft de provincie al lang geleden mensen geherbergd. Waar is de oudste vondst die duidt op de aanwezigheid van mensen in Zeeland gedaan en van hoeveel jaar geleden is dit bewijs?
  6. In 2017 kocht de jonge ondernemer Lloyd Oudeman een leegstaande kerk en maakte daar een restaurant van. Hoe heet dit restaurant en waar staat het?
  7. Zeeland heeft haar eigen Anne Frank. Zij groeide op in Zeeland om later te verblijven o.a. in Amsterdam en Groningen. Ze werd uitgeroepen tot Grootste Middelburger Aller Tijden. Wie bedoelen we en op welke datum en waar werd ze om het leven gebracht?
  8. Er zijn veel musea in Zeeland. Grote en nog veel meer kleintjes. In een van die musea worden elke woensdag speciaal voor en met kinderen Zeeuwse bolussen gebakken. Waar staat dat museum en hoe heet het?
  9. Nederland is nog maar één echte aardappelveilig rijk. Op zich al uniek, maar om een andere reden nog een trekpleister. Op de woensdagen worden de oude veilingbankjes gereserveerd voor toeristen die er zelf streekproducten kunnen kopen. Wat is het volledige adres van deze veiling?
  10. Zeeland telt nog tal van Molens. De meest voorkomende naam is de Lelie. Er is er echter maar een die de Witte Juffer heet. Waar staat deze molen en in welk jaar is ze gebouwd?

Uw antwoorden

5 + 11 =