De traditionele mosselrecepten zijn je vast en zeker bekend! Toch zijn er nog tal van andere manieren waarop dit visgerecht klaar te maken is. Inspiratie nodig? Hieronder delen we een aantal interessante en verfrissende ideeën voor jouw volgende maaltijd mosselen!

Kokosmelk mosselsoep: Voor een romige en smaakvolle vissoep kook je je mossels in een bouillon van witte wijn en kokosmelk. Boeg hierna saffraan en kurkuma toe voor een echte smaakexplosie.

Mossels Cioppino: Dit is een typisch gerecht uit San Francisco en een echte classic onder “foodie’s”! Het is een gerecht vol verse groenten en natuurlijk boordevol mossels. De Mossels Cioppino stijl is een gerecht op Italiaanse leest, liefhebbers van tomaten kunnen hun hart ophalen!

Dronken mossels: De naam zegt het al; deze mossels hebben flink gedronken en zijn gestoomd in een rijke en donkere ale wat het gerecht een bittere en rijke. Je kunt ze serveren als bruschetta.

Pittige Linguini met kokkels en mosselen: Pastagerechten worden al snel vrij zwaar, vooral als er veel kaas of een romige saus doorheen zit. Probeer eens een pittige linguini op basis van een bouillon van kokkels en wijn.

Mexicaanse mossels: Hoe je Mossels op z’n Mexicaans maakt? Simpel: gebruik veel jalapeños, tequila en natuurlijk lime!

Rode curry mossels: Tijd voor een pittig en spicy recept! De rode curry mossels worden gemaakt op basis van curry, pepers en andere Thaise ingrediënten voor een bijzondere smaaksensatie!

Mossels met tomaat en ui: Gerechten met stukjes tomaat zijn altijd populair. Ook deze versie vol stukjes tomaat en de scherpe smaal van uien is een mosselrecept dat je een keer geprobeerd moet hebben! Voeg nog wat mozzarella toe voor een Italiaanse vibe.

Natuurlijk kan je ook op andere plekken de beste Zeeuwse mosselen proeven bijvoorbeeld Mosselen Amsterdam bij van Proeflokaal van wees

Wat drink je bij de mossels?

Bij een pannetje mossels hoort ook een lekker drankje! Hoewel mossels natuurlijk met vele drankjes gegeten kunnen worden zijn er toch een aantal die traditiegetrouw in het glas naast een pannetje mossels horen te zitten.

Witbier of een pilsner: Hoewel veel mosselgerechten in wijn worden klaargemaakt combineer je het gerecht uitstekend met een frisse neutrale pilsner of een witbiertje.

Een aanrader bij je mosselen is bijvoorbeeld een Leffe Blond dat met de ietwat bittere smaken uitstekend samengaat met ede vele variaties van dit gerecht.

Met wijn: Ook een glas wijn doet het goed bij moddels. Kies dan wel voor een zachte witte wijn met neutrale tinten zoals een Chablis of een Chardonnay.

Sake: Maak je mosselen op basis van een Aziatische variatie dan is een glas goede sake ook een uitstekende drank bij een maaltijd mosselen. Ook andere variaties van rijstwijn kun je eens uitproberen voor een bijzondere ervaring.