4 enthousiaste muzikale mannen, een zwik traditionele instrumenten, harmonieuze (samen)zang, lollige of wetenswaardige verhalen, authentieke tunes en songs, tranen-trekkende melancholische verstilling en tenen-tikkende uptempo nummers. Zomaar een greep uit de ingrediënten voor een concert van de Keltische Folkband Windbroke.

Plaats van handeling – St. Maartenskerk

 

 

 

 

Op 1 april verzorgt het gezelschap een avondvullend optreden in de historische kerk van Baarland, de sint Maartenskerk. Het 14e-eeuwse rijksmonument is met zijn historie en mooie akoestiek een waardig decor voor de traditionele klanken uit Ierland, Schotland, Frankrijk en Spanje of uit andere gebieden waar nog Keltische invloeden zijn terug te vinden in de cultuur.

 

After the Break Plus

Het programma “After The Break” was in 2022 het antwoord van de band op de Corona-periode. Hoewel de huidige setlist nog geen nieuwe naam heeft zijn er inmiddels al weer zoveel nieuwe nummers bijgekomen dat “After The Break – Plus” de lading meer zou dekken! Een avond genieten van fijne authentieke muziek in een sfeervolle ambiance!.

Een voorproefje is hier te beluisteren.

Optreden in intieme setting

De mannen-van-een-zekere-leeftijd met een flinke dosis humor en relativerend vermogen hebben, hoe verschillend hun karakters ook mogen zijn, jaren geleden en onafhankelijk van elkaar, het Keltische genre in de folkmuziek ontdekt. Het ensemble is al jarenlang actief op het gebied van deze traditionele muziek uit Ierland, Schotland, Bretagne en andere Keltische bakermatten. De afwisselende combinatie van vrolijkheid en melancholie maakt de concerten telkens bijzonder. Hierin bewandelt de band niet de gangbare paden maar kiest voor de minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie. Dit alles wordt doorspekt met humoristische wetenswaardigheden en anekdotes tijdens de voorstellingen. In de huidige formatie, die dateert van 2013, bracht de band twee albums uit.

 

1 april 2023,

Sint Maartenskerk, Slotstraat 3, 4435 AM Baarland

Aanvang 20:00 uur

Entree €15,- inclusief entreedrankje

 

 

Laat deze avond vol afwisselende muziek, humor gebracht door multi-muzikanten u niet ontgaan.

Kijk hier voor informatie, reservering of kaartverkoop: https://www.windbroke.nl

Of reserveer hier rechtstreeks https://www.ticketkantoor.nl/shop/Baarland2023