Aan de noordkust vormt het Grevelingenmeer de grens van het eiland Schouwen-Duiveland. ligt de eeuwenoude smalstad Brouwershaven tevens het centrum van de historie van dit deel van het eiland.

Haven

Brouwershaven groeide ooit uit van een kleine visserskolonie tot smalstad. In 1403 kreeg de toen nog redelijk onbekende plaats al stadsrechten. De rijke adel had het plaatsje ontdekt en zag er brood in. Omdat Brouwershaven gunstiger ten opzichte van Dordrecht lag en de vaarweg veel korter was dan vanuit Zierikzee, toen de belangrijkste haven in het noorden van Zeeland, begon men te investeren in deze stad en een moordende strijd om de macht begon. Uiteindelijk werd Brouwershaven de winnaar.

Monumentale stadhuis

Langzaam maar zeker begon Rotterdam haar havenactiviteiten uit te breiden. Deze haven sloot via kleine waterwegen aan op Dordrecht. Vandaar voeren de schepen door naar Brouwershaven waar ze voor de laatste keer konden bunkeren voor ze het ruime sop kozen. De welvaart steeg tot ongekende hoogte.

Monumenten in Brouwershaven steeg.

Met bijna 50 monumenten manifesteert Brouwershaven zich als een stad uit het verleden. Met de Grote of Sint-Nicolaaskerk als centraal punt. Het grappige stadhuis met ingangen aan zowel de voor- als achterkant. Ook werden in deze stad tal van belangrijkste bestuurder geboren waarvan Jacob (vadertje) Cats zeker de bekendste is. De geschiedenis van deze, ooit roemrijke stad is terug te vinden in het Brouws Museum.

Jacob Cats

 

 

 

 

Brouwershaven is een plezierige plaats om de batterij bij te laden met haar gezellige winkels rondom de oude (nu jacht-) haven.

Omgeving

Het achterland van Brouwershaven bestaat voornamelijk uit landbouwgebied. Via smalle dijkjes rijdt u naar pittoreske dorpjes als Ellemeet, Noordwelle, Noordgouwe, Elkerzee en het kustplaatje Scharrendijke ten westen van de stad. Gaat u de andere richting uit, verbaas u dan in Schuddebeurs, Zonnemaire en Dreischor.

Maar voor u hier van een geweldige vakantie kunt genieten dient u wel eerst huisvesting te vinden. Wel, aan de rand van Brouwershaven, aan de buitenste ring van een bungalowpark vonden wij een prachtige vakantiewoning. De woning is in particulier bezit en ligt aan de Herckenstein 105.

Het huis

De woning staat op een geheel afgesloten terrein met een goed onderhouden  en volledig afgesloten tuin welke u alle privacy biedt. Tevens beschikt u over een eigen parkeerplaats.

 

 

 

 

 

De fraai gedecoreerde woonkamer is voorzien van een comfortabele 5-persoons hoekbank. Uiteraard is er een TV. Om uw plezier te verhogen is er een CD-speler en een radio. De woning is aangesloten op internet en voorzien van WiFi.  Voor de kleintjes zijn kinderspelletjes aanwezig. De tegelvloer over de gehele benedenverdieping is hygiënisch en praktisch schoon te houden.

Eethoek en keuken

De eethoek grenst aan de keuken en rond de tafel staan vier stoelen. Er kan desgewenst een vijfde stoel worden aangeschoven en er is een kinderstoel.

Vandaar is het een kleine stap naar de keuken. Deze is onlangs gemoderniseerd en voorzien van vierpits gas kookplaat, een magnetronoven, een vaatwasmachine en een  koel-vriescombinatie. Een waterkoker, een Senseo koffiezetapparaat en een broodrooster vervolmaken uw keukengemak. Uiteraard zijn er pannen, aardewerk en bestek voldoende.

Er is een wasmachine, een strijktafel en een strijkijzer, evenals een stofzuiger.

In de hal vindt u het toilet.

Slaapkamers

Via een trap die boven en beneden voorzien is van kinderhekjes bereikt u de bovenverdieping met twee slaapkamers. In de ‘ouderslaapkamer’ staat een ruime tweepersoons boxspring voorzien van twee éénpersoonsmatrassen. Er is voldoende kastruimte. En wat is er nu leuker dan ’s morgens wakker worden. de deuren naar het terras open doen en buiten met een goed ontbijt de plannen van de dag bespreken?

 

In de tweede slaapkamer staan twee eenpersoons boxsprings. Er is eventueel een kinderbedje. Beide slaapkamers zijn fris en schoon.

De badkamer is ook onlangs geheel verbouwd tot een bijzonder hygiënische ruimte. Onder de wastafel is extra kastruimte voor uw toiletspullen.

 

 

Tuin

De ruime en mooi onderhouden tuin biedt alle gelegenheid om te relaxen. Onder een grote parasol is plaats voor een tuintafel en zes tuinstoelen. U kunt lekker zonnen in een van de drie ligstoelen.

De tuin is groot genoeg voor balspelletjes of een badmintonwedstrijdje. Maar het staat u ook vrij  gebruik te maken van de faciliteiten van park, waaronder het tropisch zwemparadijs, de bar of het restaurant.

In de berging vind u als extra service fietsen, een BBQ en voor de kinderen een bolderkar.

Kortom in dit mooie vakantiehuis hoeft het u aan niets te ontbreken.

We hebben het over het Grevelingenmeer gehad maar u wilt de zee proeven?  Via de Langendijk langs het Grevelingenmeer komt u in het 5 km. verder gelegen Scharendijke. Hier kunt u het strand op en uw plekje uitkiezen. Het strand is ruim 16 km. lang en loopt via Renesse en Burgh-Haamstede door tot de Kop van Schouwen. Het is meermaals uitgeroepen tot het schoonste strand van ons land.

Vliegerfeest aan het strand

 

Op dit strand is altijd wel wat te beleven. Het is verdeeld in verschillende types strand, van familiestrand tot gebieden voor watersporters. Laat u verleiden tot een lange wandeling met af en toe een stop bij een van de talrijke strandtenten.

Gezellige terrassen

 

 

 

 

 

 

Wat let u om een week (of langer) te profiteren van al het goede dat een vakantie in Zeeland te bieden heeft, te beginnen aan deze prachtige villa aan Herckenstein 105 in Brouwershaven.

 

Voor meer informatie en/of boeken, neem contact op met de eigenaar:

Hans Jansen

0031 653628256

Hj.jansen21@kpnmail.nl

Website: www.zeelandhuistehuur.nl