Sinds enige jaren bestaat er een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie en vrijetijdsbranche; de zogenoemde Green Key.

Gaan voor het hoogste

Wat betekent dit?

De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Garantie voor duurzaamheid

Voorwaarden

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundatio for Environment Education in Denemarken en in Nederland en wordtr uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door deze Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onafhankelijke keurmeesters, door middel van regelmatige keuringen op locaties en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

Margreet van der Stolpe, trots op haar werk

 

 

Buitenplaats Oudendijke

Margreet van der Stolpe, eigenaresse van Buitenplaats Oudendijke, een prachtig en modern ECO bungalow park bungalowpark bij Ellemeet werd weer blij verrast toen zij werd aangewezen als houder van het Green Key label in goud. Vanaf haar aantreden heeft ze alles in het werk gesteld om haar park zoveel als mogelijk zoveel als mogelijk duurzaam te maken en te houden.

Als een van de weinigen in Nederland heeft zij het hoogste doel bereikt. Een felicitatie is hier op zijn plaats.

Daarom… dit jaar op naar Buitenplaats Oudendijke voor een geweldige vakantie!!!