Sinds vier jaar organiseert Stichting Vlam raamexpo’s met oude foto`s op locatie ‘O kijk dat zijn die oude foto`s van hier!’ De exposities krijgen altijd veel positieve reacties. Het project draait al bijna jaarrond en groeit ook in de breedte uit. Vlam zou graag sneller uitbouwen, echter blijven, ondanks het positief onthaal, de subsidies wat overzichtelijk.

Er wordt bij het project altijd met allerlei mensen en groepen samengewerkt. Het bestuur van de winkeliersvereniging van Zierikzee, InZzee, wilde echter nooit mee- of samenwerken. Dat terwijl ook een variant naar de wensen van hun club gewoon een optie was.

Nu hangt het bestuur van InZzee ineens in de straten van het centrum van Zierikzee vaandels met oude foto’s van de monumenten. Dat is natuurlijk verregaand kopiëren-omdat-het-kan. Vorig jaar was er al een kleinere overlap waar het bestuur met Vlam toen geen gesprek over wilde.

Kopieergedrag in de straten van Zierikzee

Kopieergedrag in de straten van Zierikzee

Een jaar eerder kopieerden ze zonder overleg een event van een andere groep. Dit alles is ook nog mogelijk door een riante ‘steun in de rug’, die zij jaarlijks krijgen van de Gemeente Schouwen-Duiveland ontvangen, vele male hoger dan wat Vlam en anderen krijgen voor hun welkome en gewaardeerde projecten. Overigens zijn veel individuele winkeliers nauwelijks tijdig op de hoogte gebracht van het plan en ook niet dat Vlam zo gepasseerd werd.

Op een nieuwe uitnodiging van Vlam aan het bestuur van InZzee, om er alsnog een positieve en eerlijke twist aan te geven, is opnieuw nog niet gereageerd. Nu nodigen we hen nogmaals, publiek, uit om de brede brug van fair contact te gebruiken. Zierikzee is creatieve, leuke en eerlijke samenwerking waard.

Dit persbericht bereikte ons vandaag. Hopelijk komt hier snel een oplossing.