In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Terneuzen flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 76 procent minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er een daling te zien.

Autodiefstallen

Als het aankomt op autodiefstallen, is Terneuzen de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 17 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gedaald tot 4 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. En dat gaat zo makkelijk, kijk maar.  Het aantal diefstallen was vanaf 2016 tot en met 2019 al een stuk gedaald. Deze daling is ook te zien in de andere gemeenten in Zeeland zoals Goes, Middelburg en Kapelle.

In de hier bijgevoegde grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Zeeland voor de periode van 2016 tot 2020.

Positief nieuws

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen die een auto verzekeren gaat in Terneuzen. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling heeft Terneuzen een goedkope autoverzekering en Vlissingen bijvoorbeeld een duurdere, waar jaarlijks meer auto’s worden gestolen.