Ooit had je in Bruinisse een visserijmuseum en een stokoude visserswoning. Twintig jaar geleden werden deze samengevoegd. Brusea opende op haar huidige locatie de deuren. Twee monumentale padjes in de Oudestraat werden samengevoegd en vormden Brusea. In het ene pand vond het Visserijmuseum onderdak. In de naastgelegen woning werd het Vissers ‘Uusje gehuisvest. Samen zijn ze verbonden met een mooie binnentuin.

De vroegere werf op schaal

De vroegere werf op schaal

Zeeland zet in op meer cultuur. Met resultaat. In de loop der jaren groeide het aantal bezoekers aan Zeeuwse Musea behoorlijk. Ook Brusea, dat regelmatig verschillende evenementen organiseert, profiteerde mee. In 2018 zag men het aantal bezoekers maar met liefst 17% stijgen.

Deze groei wil het museum vasthouden en uitbreiden. Er is intern een strakkere planning geregeld. Op het gebied van marketing en PR is een specialist aangetrokken.

Er wordt gewerkt aan een vernieuwde website met meer uitstraling. Er zal regelmatig een nieuwsbrief worden uitgebracht en er wordt gewerkt aan een andere manier van exposeren van de collectie.

Maar vooral belangrijk, er wordt gewerkt aan verjonging van het vrijwilligersbestand. Er wordt gezocht naar oudere en jonge(re) medewerkers.

Een kindvriendelijk museum

Een kindvriendelijk museum

 

Heeft u hart voor Bruinisse, wilt u de fameuze historie van het dorp uitdragen, heeft u affiniteit met visserij en geschiedenis? En heeft u zin in een leuke uitdaging als ambassadeur van Bruinisse?

Twijfel dan niet! Na een inwerkperiode waarin u kennis maakt met de boeiende geschiedenis van Bruinisse zoals die terug te vinden is in Brusea kunt u aan de slag.

 

 

 

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Geerard La Grand 06 12 03 56 67,  of stuur een mail naar postmaster@brusea.nl.

Bij voldoende aanmeldingen organiseren wij een kennismakingsavond op donderdag 21 februari.

U zult hier zeker geen spijt van krijgen.