Met het lassen van een munt is ceremonieel gestart met de bouw van de eerste nieuwe Nederlandse mijnenjager. Na de kiellegging in het Franse Lanester krijgt Zr.Ms. Vlissingen de komende periode verder vorm.

Her lassen van de munt

Als eerste wordt de romp van het schip in verschillende delen gebouwd. Deze stukken worden daarna aan elkaar gemaakt tot een geheel. Vervolgens worden de nieuwe systemen geïnstalleerd. De bedoeling is dat de Vlissingen in 2025 gaat varen.

 

Vervanging

De Vlissingen is een van de twaalf nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen die de marine samen met België heeft aangeschaft. Beide landen krijgen er zes. De huidige mijnenjagers naderen het eind van de levensduur en zijn daarom toe aan vervanging. Met de bouw van de eerste nieuwe Belgische mijnenjager is eind vorig jaar al begonnen.

De te vervangen mijnenjager Middelburg

De dreiging van zeemijnen is nog altijd actueel. Het zijn relatief goedkoop en makkelijk te produceren explosieven, waarmee bijvoorbeeld zeehavens zijn te blokkeren.

Bommen

Verder ligt de zeebodem nog vol met projectielen uit de Tweede Wereldoorlog. Alleen al in de Noordzee liggen naar schatting nog tienduizenden mijnen en bommen. Ze leveren nog steeds gevaar op. Het kostte zelfs meerdere vissers hun leven nadat zij explosieven in hun netten kregen.

Voorstelling van de nieuwe manier van werken

De huidige generatie mijnenjagers wordt nog wekelijks ingezet voor ruimingen, maar de opvolgers kunnen deze klus veiliger klaren. Zij worden voorzien van onbemande en autonome varende en vliegende drones. Deze zijn op, boven en onder het water in te zetten. Op die manier hoeven de schepen en hun bemanning niet meer een gebied in te varen waar mogelijk zeemijnen en andere explosieven liggen.

Commandant der Zeestrijdkrachten viceadmiraal René Tas: „Deze mijnenbestrijdingsvaartuigen dragen bij aan een toekomstbestendige mijnenbestrijding en dus een veiligere toekomst op zee voor Nederland, België en onze NAVO partners.”

 

Bron: Ten Anker – Auteur Casper Duin