Zomaar een ommetje, een wandeling van een uurtje of een hele middag? Voor wie Schouwen-Duiveland, in Zeeland, goed wil zien en ervaren, heeft de Vereniging Musea Schouwen-Duiveland zeven mooie cultuurhistorische wandelingen samengesteld.

De zeven routes variëren tussen de 2 en 5 kilometer en leiden langs bezienswaardigheden in Ouwerkerk (startend vanaf het Watersnoodmuseum), Brouwershaven (vanaf Brouws Museum), Bruinisse (vanaf Brusea), Burgh-Haamstede (vanaf De Burghse Schoole), Dreischor (vanaf Goemanszorg) en Zierikzee (vanaf Museumhaven en Stadhuismuseum).

Omslag gidsje

Het eerste exemplaar kreeg burgemeester Jack van der Hoek uit handen van Ria Geluk, die met Wil Obbink, Regina op de Beek en Paul Voorhaar het boekje samenstelde. Vanaf heden is het boekje verkrijgbaar bij de deelnemende musea voor 2 euro.

Het boekje biedt Coronaproof vermaak zolang de musea nog gesloten zijn en straks als de deuren weer opengaan een prachtige aanvulling op het verhaal van de diverse musea. Op het terras van Het Vijfde Caisson (naast het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk) zijn de boekjes al te verkrijgen. Daar kan dan meteen met de eerste wandeling van 3 kilometer gestart worden.

Beginnen met een lekker bakkie in het Vijfde Caisson

Met het mooie weer op komst en toch nog steeds beperkt door corona is dit een prachtig alternatief.