Printscreen

Zeeland is niet zomaar een provincie. Onze provincie is uniek. Samen kunnen we dit uitdragen. Een goed initiatief daarbij is ‘profittourism.eu. Via een leuk filmpje dragen zij uit wat wij ook nastreven. Meer promotie en bekendheid geven aan onze regio en laten zien wat we te bieden hebben. Profiteer daarom van de mogelijkheden. Ook via Zalig-Zeeland.

Bekijk het simpele voorbeeld hier.

Zalig-Zeeland is een jonge website die zich tot doel heeft gesteld onze provincie zo veel als mogelijk bij een groot lokaal, nationaal en internationaal publiek te promoten. In iets meer dan vier jaar zijn ruim 320.000 unieke bezoekers bereikt. Er zijn maar weinig particuliere websites die dit bereikt hebben. En dan ook nog op non-commerciele basis. Omdat we er naar streven kostendekkend te werken, kunnen wij uw bedrijf of product voor een onwaarschijnlijk lage prijs bij een groot publiek onder de aandacht brengen, inclusief ondersteuning via tal van sociale media. Iets voor u? Een belletje naar 0111 85 22 28 of een berichtje via ons contactformulier kan u snel wijzer maken.

Benieuwd wie we zijn? Lees het artikel in de PZC!

Zeeland schittert iedere dag op site van een Bruënaar uit Eindhoven

HONDERDEN BOEKEN OVER ZEELAND HEEFT LENNARD MAAS INMIDDELS VERZAMELD. ,,IK BEN VERLIEFD OP DEZE PROVINCIE.” FOTO MARIEKE MANDEMAKER

Hij woonde kris-kras door Nederland én nog in Engeland, België en Spanje ook. Een ras-Zeeuw kun je Lennard Maas uit Bruinisse niet noemen. Toch laat Maas, met zijn website Zalig Zeeland, de provincie dagelijks schitteren.

Artikel: ESME SOESMAN

Hij stopt op een dag met gemak tien uur in die website Zalig Zeeland. Crost door de provincie, camera’s op de achterbank. Duikt in boeken en knoopt contacten aan met het archief. Mét succes. De Zeeuwse site, die hij in augustus 2016 leven inblies, trok het eerste jaar al direct 15.000 (,,Mijn doel was 10.000″) bezoekers. Eind 2020 ging hij moeiteloos over de 320.000 individuele bezoekers heen.

Maas (75) voer jaren in een onderzeeër, werkte als illustrator, zat in de reclame en marketing en werkte als juridisch adviseur. Hij is een veelzijdig type met een absolute afkeer van geraniums, merkte hij toen hij door ziekte een paar maanden lang op bed moest liggen.

Met zijn vrouw Manuela had de Bruënaar destijds een huisje in Frankrijk. Hij begon er een site met informatie over Normandië, om Nederlanders te bedienen die de weg kwijt raakten in de wirwar van websites. ,,Ik vond dat ontzettend leuk om te doen en de website werd goed bezocht. Nog altijd krijg ik reacties, al is de site al drie jaar niet meer vernieuwd.”

Een jaar of zes geleden kwamen de twee in Zeeland terecht. Ze kwamen hier al twee keer per jaar, maar besloten er ook te gaan wonen toen heen en weer karren vanuit Eindhoven naar Frankrijk door de gezondheid geen optie meer was.

Opnieuw verbaasde Maas zich over het gebrek aan een allesomvattende, informatieve én aantrekkelijke website voor héél Zeeland of zelfs maar voor héél Schouwen-Duiveland. ,,Elke dorpsraad, elke voetbalvereniging en noem maar op heeft z’n eigen website. En die van de gemeente is ook nog eens ongelooflijk saai. Dus ben ik aan de slag gegaan.” Het is de enige frustratie die Maas heeft. Dat, ondanks mooie woorden van onder meer de gemeente, niemand bij zijn idee voor Zalig Zeeland is aangehaakt. ,,Er wordt hartstikke veel geld gestoken in promotie en eilandmarketing. Maar zoiets als dit laten ze gewoon liggen.”

Dat weerhoudt hem er niet van Zalig Zeeland steeds verder uit te breiden. Omdat hij ‘hartstikke lekker bezig is’ én omdat Zeeland dat in zijn ogen verdient. Maas geniet van de ontzettend rijke historie en rijke architectonische geschiedenis. ,,Maar het is ook de vrijheid, de frisse lucht, het landschap en het water. Ik ben gewoon verliefd op deze provincie.”

Zie: https://www.zalig-zeeland.com