Veel mensen, uit alle delen van ons land, spelen met het plan om zich voorgoed in Zeeland te vestigen. En terecht. Sommigen willen kiezen voor een nieuw huis, anderen voor een opknapper. In Zeeland is keus genoeg.

Voordelen

een opknapper

een opknapper

Veel zaken in deze provincie pleiten voor deze keuze.

  1. Zeeland telt het meeste zonuren van ons land.
  2. Bijna nergens is zware industrie. Er is dan ook nauwelijks sprake van luchtverontreiniging. Toch willen we hier een kanttekening bij plaatsen: Het klinkt ongeloofwaardig voor een relatief landelijke provincie als Zeeland, maar de industrie- en dienstensector neemt er de belangrijkste plaats in als het gaat om werkgelegenheid. Het werkloosheidcijfer (4,7%) in Zeeland is vanuit landelijk of Europees perspectief laag
  3. Zeeland is een natuurlijke provincie. Er zijn maar liefst 126 gebieden die aangemerkt kunnen worden als natuurgebied.
  4. Waar je je ook gaat vestigen in Zeeland, binnen 15 minuten sta je aan het water. Overal ben je omgeven door de natuur en schone lucht.
  5. Zeeland is dunbevolkt. De echte stadsdrukte is in Zeeland onbekend. Er is rust en ruimte en altijd het gevoel van “thuis” komen
  6. De Zeeuwen zijn van huis uit een gastvrij volk. Door de grote invloed van het toerisme hebben veel Zeeuwen zelf het gevoel hier permanent op vakantie te zijn.
  7. Grotere steden met heel leuke (historische) winkelcentra liggen centraal in de provincie.
  8. Zeeland heeft een uitstekend vervoersnetwerk.
  9. De gezondheidszorg in Zeeland staat op een hoog peil.
  10. En tenslotte willen we u nog even wijzen op de onuitputtelijke culinaire mogelijkheden die Zeeland biedt.

Wonen in Zeeland

Zo kunnen we nog uren doorgaan met het opsommen van de voordelen van het wonen in Zeeland.

of nieuwbouw

of nieuwbouw

In elk deel van de provincie zijn Woningcorporaties actief die veelal nieuwbouwprojecten aan het realiseren zijn. In tegenstelling tot andere delen van Nederland zijn de wachtlijsten relatief kort.

Makelaars hebben zowel nieuwbouwprojecten als historische panden in hun portefeuille. De huizenprijzen in Zeeland zijn, in vergelijking met andere delen van Nederland, vrij laag.

Of het gaat om een vaste verblijfplaats of een tweede of vakantiewoning. In Zeeland kunt u het vinden.

Op de volgende pagina’s willen we u kennis laten maken met de mogelijkheden om u te vestigen in de leukste provincie van Nederland.

 

Bekijk het woningaanbod in Zeeland >>