Kom jij graag in Zeeland en voelt dit al als thuiskomen in je een tweede thuis? Of ben je misschien op zoek naar een goede manier om jouw vermogen te laten groeien? Dan is het een goed idee om een vakantiewoning in Zeeland te kopen. Zo geniet je wanneer je wilt van een ontspannen vakantie in Zeeland en blijft je vermogen groeien.

Ideaal om bij te komen van een drukke week

Vakantiehuis kopen

Er zijn verschillende manieren waarop je een vakantiehuis in Zeeland kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een tweede huis kopen op een vakantiepark en gebruik maken van het netwerk van dit vakantiepark om de woning te verhuren op het moment dat jij er geen gebruik van wilt maken. Je kiest zelf of je de woning wilt gebruiken voor eigen recreatief gebruik, voor de verhuur of een combinatie van beide vormen. Het parkbeheer zorgt in dit geval voor je woning, ook als jij er niet bent. Afhankelijk van jouw wensen kun je gebruik maken van diensten als het zemen van de ramen en het tuinonderhoud tot de financiële administratie. Op deze manier wordt de investering een zorgeloos bezit. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een tweede woning aan te schaffen bij een particulier. Je houdt dan altijd zelf de touwtjes in handen, maar moet wel wat meer zelf regelen, van energie vergelijken tot het onderhoud aan de woning.

Zorgeloos verhuren en permanente controle via een park

Populaire vakantieregio

Wanneer je een vakantiehuis in Zeeland koopt, kun je hier op ieder gewenst moment ontspannen recreëren. De stranden staan bekend als veilig en schoon en Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. Er zijn hier bijna nooit dikke wolken door de ligging aan open zee waardoor de zon vrij spel heeft. Zo kun je bijvoorbeeld ieder weekend bijkomen van je drukke baan als je een eigen vakantiehuis hebt, of met je gezin regelmatig de stad ontvluchten als je toe bent aan rust en ruimte.

Wil jij beleggen in een vakantiehuis met rendement? Dan is Zeeland ook een goede keuze, omdat de vakantieregio populair is bij Nederlandse, Belgische én Duitse vakantiegangers. Zeker in de vakantiemaanden is het makkelijk om huurders te vinden voor jouw vakantiehuis. Je kunt dit zelf regelen door je vakantiehuis aan te melden bij bijvoorbeeld Airbnb of overlaten aan het vakantiepark waarop je vakantiehuis staat.

Nieuwbouw of bestaande huizen, van alles te koop

Vakantiewoning financieren

Het is mogelijk om een recreatiehypotheek aan te vragen om je tweede huis in Zeeland te financieren. Dit kan zowel voor nieuwe als bestaande vakantiehuizen. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan deze hypotheek. Zo moet deze annuïtair of lineair zijn en kan je tot maximaal 70 procent van de marktwaarde van de woning financieren met de hypotheek. Let er ook op dat de Belastingdienst een tweede huis ziet als vermogen. Hierdoor wordt dit belast in box 3 en mag je de rente en de kosten voor onderhoud niet aftrekken van de belasting.

Is een tweede woning (nog) niet bereikbaar voor je? Dan zijn er ook vele schitterende vakantiehuizen in Zeeland te huur.