Het ondernemersklimaat voor bedrijven die zich Schouwen-Duiveland willen vestigen is uitstekend. Op het noordelijkste eiland van Zeeland zijn drie goed ingerichte bedrijventerreinen. Ze zijn makkelijk bereikbaar en liggen op strategische punten.

Zierikzee

Zierikzee, de hoofdzetel van Schouwen-Duiveland, speelt een centrale rol op het gebied van wonen en werken. Op het gemeentehuis worden nieuwe bedrijvigheid en (her)huisvesting voor bedrijven gecentraliseerd. Schouwen-Duiveland stelt alles in het werk om voor ondernemers een zo prettig mogelijk klimaat te scheppen. Om die reden is er een ambtenaar aangesteld ‘De Bedrijfscontact Functionaris’. Deze staat volledig ter beschikking voor ondernemers die zich willen vestigen of herhuisvesting zoeken op het mooiste eiland van Zeeland.

Afstanden

Dat punt verdient speciale aandacht. Veel ondernemers zeggen bij het horen van de naam Zeeland; ‘zover weg’ of ‘volledig geïsoleerd’. Niets is minder waar. Maar onbekend maakt onbemind.

De majestueuze Zeelandbrug - Foto Evelyne Scheijbeler

De majestueuze Zeelandbrug, toegangspoort tot ondernemen op Schouwen-Duiveland – Foto Evelyne Scheijbeler

Van Schouwen-Duiveland via de N59 en de A29 is het maar 58 kilometer naar Rotterdam. Slechts 50 minuten rijden dus. Antwerpen, een tweede wereldspeler van economisch wereldniveauniveau bevindt zich op een afstand van 77 kilometer, op precies één uur rijden. Voor Gent, Breda en Terneuzen gelden ongeveer dezelfde aanrijtijden. Misschien nog wel belangrijker; veel van die steden zijn per schip uitstekend te bereiken.

Neem dit even in u op en ga dan de grondprijzen van industriebedrijven in die plaatsen vergelijken met die van Schouwen-Duiveland.

Dat geeft stof tot nadenken.

Nieuwkomers

Voor ondernemers die zich als nieuweling op Schouwen-Duiveland willen vestigen is het goed te weten dat dit eiland vooral schoon en gezond is. Het is ruim en landelijk. Heerlijke stranden en een prachtige weidse natuur. Er is geen zware of vervuilende industrie. Huisvesting is er voldoende in de vorm van heel redelijk geprijsde koopwoningen en een ruim aanbod van huurwoningen. Een aanbod dat nog regelmatig wordt aangevuld met nieuwe woningen. Ook opleidingsmogelijkheden zijn er ruim voldoende in Zeeland.

Rust en ruimte in Zeeland - Foto Aren Admiraal

Rust en ruimte en relaxed ondernemen in Zeeland – Foto Aren Admiraal

Het historische Zierikzee heeft een geweldig winkelcentrum waar, naast de bekende retailers tal van kleinere middenstanders een groot aanbod van verschillende producten en diensten aanbieden. Maar ook Bruinisse, Brouwershaven, Burgh-Haamstede en Renesse kunnen uitstekend in uw levensbehoeften en meer voorzien.  Kortom, ook privé is het goed toeven in de zonnigste provincie van Nederland.

Rust en ontspanning is er voldoende te vinden op Schouwen-Duiveland. Er zijn voldoende mogelijkheden om te sporten en er zijn tal van (culturele) verenigingen. Waarom zouden zoveel toeristen jaarlijks het eiland bezoeken? Natuurlijk, strand, zee, duinen en natuur. Wonen op Schouwen-Duiveland geeft continue  het gevoel op vakantie te zijn. Werken terwijl je op vakantie bent. Waar vind je dat in Nederland?

Ondernemerskring Schouwen-Duiveland

Belangrijk voor ondernemers op Schouwen-Duiveland is samenwerking. Dit staat hoog in het vaandel. Om die reden is de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland in het leven geroepen. Samen met de gemeente werken zij aan het uitwerken van nieuwe plannen of verbetering van bijvoorbeeld de infrastructuur. Van beide kanten zijn hier al goede initiatieven uit voort gekomen. Daarnaast ondersteunen de ondernemers die lid zijn van deze vereniging elkaar tot zelfs het aanwerven van personeel. Voor meer informatie over de OSD, kijk hier.

Bedrijventerreinen

Business Park Zierikzee

Aan de voet van de altijd weer imponerende Zeelandbrug ligt het onlangs geopende Business Park Zierikzee. Het park is via een ontsluitingsweg makkelijk bereikbaar. Het ligt aan de zuidelijke ingang van Zierikzee en langs de provinciale hoofdverbinding, de zogenoemde Midden-Zeelandroute. Voor wat betreft zichtbaarheid en vindbaarheid kan men spreken van een toplocatie.

Business Park Zierikzee - Foto Google Earth

Business Park Zierikzee – Foto Google Earth

Inrichting

Het park is zodanig ingericht dat er plaats is voor een grote diversiteit aan bedrijven. Het Noordwestelijk deel is bedoeld voor bedrijven in de dienstverlenende sector of geschikt voor kantoorpanden;

Het centrale deel is bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven met een publieksfunctie, denk aan bedrijven met een showroom;

Het Zuidoostelijke deel is ingericht voor bedrijven in de business-to-business sfeer.

Toonaangevende bedrijven zoals O’Moda, Syntess en Saman hebben hun weg hier al gevonden en hebben rekening gehouden met toekomstige uitbreidingen.

Grondprijzen en vestiging

Voor aankopen van bouwgrond worden voor het Business Park Zierikzee prijzen berekend die tientallen procenten lager liggen dan in de regio Rotterdam, net om de hoek. De prijzen variëren, afhankelijk van de plaats op het park, van € 105,- tot maximaal € 165,- per m²

Bedrijventerrein Straal 2

De Straalweg is het grootste bedrijventerrein in de gemeente Schouwen-Duiveland. Het ligt aan de zuidkant van de stad Zierikzee en omvat 77.000 m² uitgeefbare bouwgrond.

Bedrijventerrein Straalweg - Foto Google Earth

Bedrijventerrein Straalweg – Foto Google Earth

Ondernemers die op zoek zijn naar (meer) ruimte met duidelijke vestigingsvoorwaarden kunnen hier uitstekend slagen. De gemeente wil hier bestaande bedrijven alle gelegenheid bieden verder te groeien en uit te breiden. Uiteraard zijn nieuwe bedrijven hier meer dan welkom.

Vereniging Bedrijvenpark Zuid.

In 2006 is gestart met dit bedrijventerrein dat een samenvoeging werd van Bedrijventerreinen Zuidhoek en Straalweg. Straalweg 2 is de laatste uitbreiding. Het is een schoon, overzichtelijk, veilig en goed ingericht bedrijventerrein. De Vereniging Bedrijvenpark Zuid is verantwoordelijk voor het parkmanagement. Het staat iedere ondernemer vrij zich bij deze vereniging aan te sluiten. Voor meer informatie over deze actieve vereniging, kijk hier.

 

Grondprijzen en vestiging

Mocht u belangstelling hebben voor eventuele vestiging op Straalweg 2, De Bedrijfscontact Functionaris staat u graag terzijde. De Grondprijzen zijn extreem laag. Kavels met een minimale omvang van 1.000 m² zijn te koop voor € 70,- per m²  exclusief BTW en kosten koper.

Bedrijventerrein Bruinisse (Fase 3)

Ook het vanouds bekende mosselvissersdorp Bruinisse beschikt over een bedrijventerrein. Het ligt aan de zuidkant van het dorp en grenst aan de vluchthaven. Hier ligt een loswal met een lengte van 130 meter.

Hier is vestiging mogelijk voor bedrijven vallend in de milieu categorie tot en met 4.1. Dat wil zeggen dat hier de mogelijkheden voor vestiging van onder andere  visverweringsbedrijven zijn toegestaan. Ook is dit terrein bij uitstek geschikt voor andere,  vooral aan het water gerelateerde bedrijven.

Bedrijventerrein Bruinisse - foto Googel Earth

Bedrijventerrein Bruinisse – foto Googel Earth

De ligging, rechtstreeks aan de Oosterschelde maakt het voor dit soort bedrijven een perfecte locatie.

Grondprijzen en vestiging

Bent u een van de belangstellenden voor een kavel op Bedrijventerrein Bruinisse, de Bedrijfscontact Functionaris staat u ook hier graag met raad en daad terzijde. De grondprijzen bedragen zijn € 90,- per m², exclusief BTW en de kosten zijn voor de koper.

Voor meer informatie over ondernemen, vestigen en bouwen op Schouwen-Duiveland, kijk hier.

De Bedrijfscontact Functionaris

Schouwen-Duiveland heeft haar eigen bedrijfscontact functionaris. Huig Bode is aangesteld om u door het hele proces te begeleiden. Hij levert maatwerk, afgestemd op de wensen en eisen van de ondernemer.

Hij neemt u bij de hand tijdens de verschillende fasen van het traject, de intake, de koopovereenkomst en de overdracht en de aanvraag van benodigde vergunningen

Huig Bode, uw contactpersoon

Huig Bode, uw contactpersoon

Hij is voor ondernemers het eerste aanspreekpunt. Hij staat open voor al uw vragen en zorgt er voor dat uw vraag, als hij er zelf het antwoord niet op kan geven, bij de juiste afdeling terecht komt.

Hij bewaakt de voortgang van het proces en u kunt bij hem altijd terecht voor advies. Het kan zijn dat u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een vergunning of meer wilt weten over besluiten van het gemeentebestuur. Maak gebruik van het werk en de adviezen van Huig Bode. Dit zal u vaak veel werk en kosten besparen. . Wie kan u een betere service, gepaard aan kennis aanbieden?

Huig Bode is telefonisch te bereiken op nummer 0111 452 444 of via huig.bode@schouwen-duiveland.nl