Categorie: Provinciedelen

<br>
Tholen

Tholen

Tholen is het meest oostelijke deel van Noord Zeeland. Vroeger werd het ook wel Zeeland beoosten Schelde genoemd. Ooit was het een eiland dat later werd samengevoegd met het eiland Sint Philipsland. Gezamenlijk vormen de voormalige eilanden nu de gemeente Tholen.

 

Meer informatie

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is een van de vijf (schier)eilanden die deel uitmaken van de provincie Zeeland. Het is een zelfstandige gemeente en telde in het voorjaar van maart 2015 – 33.742 inwoners. De hoofdstad van het eiland en dus de gemeente is Zierikzee.

 

Meer informatie

Zuid-Beveland

Zuid-Beveland

Het schiereiland Zuid-Beveland is het oostelijke deel van Midden Zeeland. Het bestaat uit een overwegend landelijk gebied en ligt tussen drie verstedelijkte regio’s; de Randstad, de Brabantse Stedenrij en de Vlaamse ruit.

 

Meer informatie

Noord-Beveland

Noord-Beveland

Noord-Beveland is het op één na kleinste eiland van de provincie Zeeland. Het is een zelfstandige gemeente. In 2015 telde de gemeente 7.402 inwoners. De oppervlakte van Noord-Beveland is 120,29 km², waarvan 34,21 km² uit water bestaat. Het eiland is het dunst bevolkte deel van Nederland.

Meer informatie

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen

Zeeuws Vlaanderen is het zuidelijkste gedeelte van de provincie Zeeland. Het is het enige provinciedeel dat niet tenminste aan drie delen door het water is omgeven. Zeeuws Vlaanderen ligt ten zuiden van de Westerschelde en wordt begrensd door de Belgische provincies Oost- en West Vlaanderen.

 

Meer informatie

Walcheren

Walcheren

Walcheren is het westelijk deel van midden Zeeland. In het verleden was Walcheren een eiland, maar door ingrepen van de mens is het een schiereiland geworden dat vast ligt aan het voormalige eilanden Noord- en Zuid-Beveland.

 

Meer informatie

Translate »

Pin It on Pinterest